Sport > Fudbal

Meč koji ZVEZDI ŽIVOT ZNAČI: Šta god da se desi, NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO

Ako bude pobeda, sve se vraća u normalu - želje, ambicije, planovi. atmosfera, samopouzdanje, forma, poverenje... A ako ne...

Izvor: K1info

04/10/2023 > 14:37

podeli vest:

Meč koji ZVEZDI ŽIVOT ZNAČI: Šta god da se desi, NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO
Foto: K1info/FK Crvena zvezda Facebook/Wikipedia


Fudbaleri Crvene zvezde danas od 21 sat dočekuju švajcarski Jang bojs u drugom kolu grupe G Lige šampiona. 

Biće to meč koji Zvezdi, gotovo doslovno, život znači.

Posle loših rezultata i bledih partija u poslednjih nekoliko utakmca u domaćem prvenstvu, ali i hrabre "pogibije", na Etihadu, crveno-beli su i dalje u situaciji da sami kroje svoju sudbinu. A da li će je skrojiti po meri, znaćemo večeras, kad prođe 90 minuta teške bitke protiv Švajcaraca.

Nema dileme da Zvezda može i treba da pobedi "mlade momke". Ima bolji tim, u novcu vredniji tim, ima - što je možda i najvažnije - punu Marakanu iza sebe. Trijum ne bi smeo da dođe u pitanje.

I ako tako bude, sve se vraća u normalu: želje, ambicije, planovi. atmosfera, samopouzdanje, forma, poverenje... Planira se proleće u Evropi, bez panike se ide u "komšiluk" po tri boda i priključak u borbi za novu titulu. Sunce će sutra granuti na Marakani, kakvo god vreme bilo napolju.

Ali, ako se desi remi ili reč koju ne želimo ni da pominjemo, biće frka, Velika. I moraće da bude. Ali, nećemo o detaljima, jer verujemo da se taj scenario neće desiti.

U svakom slučaju, posle večerašnje utakmice za Zvezdu ništa neće biti isto.

Da podsetimo, crveno-beli su u prvom kolu poraženi u Mančesteru, ali je tada trener Barak Bahar video koliko upravo ta startna postava može da uradi, pa će tako - sve ponoviti. Uz jednu sitnicu koja bi mogla da znači pobedu.

Zvezda je na startu poražena na gostovanju Mančester sitiju (3:1), dok je Jang bojs istim rezultatom izgubio kod kuće od Lajpciga i prema mnogim procenama ovaj meč mogao bi da bude odlučujući u borbi za "proleće u Evropi".

Barak Bahar ne bi trebalo mnogo da menja tim, a najverovatnije, to neće uraditi uopšte, ali će linije tima izgledati drugačije.

Verovatni tim Crvene zvezde za Jang bojs:

Glazer - Mijailović, Điga, Dragović, Rodić - Hvang, Stamenić, Ivanić - Bukari, Mitrović i Ndijae

Ono što jeste razlika, jeste da Milan Rodić neće biti zadnji vezni, već se vraća na svoju poziciju levog beka u momentima kada Zvezda napada. Kada je defanzivna postavka, verovatno će činiti tog levog, trećeg štopera, a Stefan Mitrović će se spuštati na njegovo mesto.

Sve ostalo je opšte poznato i Bahar je prilično uporan sa pojedinim igračima, kao što su Ndijae i Hvang, ali su oni velika pojačanja, najveća ovog leta, pa tako i moraju da počnu da prave razliku. Kad ako ne sad.

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar