Sport > Fudbal

DELIJE imaju ISTORIJSKU ŠANSU da pobede sve PREDRASUDE koje o njima vladaju, treba da urade SAMO JEDNU STVAR

Za možda najvažniju pobedu Zvezde u sezoni, hladna glava biće u sredu potrebna i igračima na terenu i najvijačima na tribinama

Izvor: K1info

03/10/2023 > 10:36

podeli vest:

DELIJE imaju ISTORIJSKU ŠANSU da pobede sve PREDRASUDE koje o njima vladaju, treba da urade SAMO JEDNU STVAR
Foto: Starsport


U senci događaja na Kosovu, u Beogradu se priprema veliki fudbalski praznik. Na Marakanu u sredu (21) dolazi Jang bojs, u drugom kolu grupe G Lige šampiona, na meč koji je za Crvenu zvezdu možda i ključni ove sezone.

Posle šokantna dva poraza u domaćem prvenstvu (Voždovac i Čukarički), dve loše partije u tesnim pobedama (Novi Pazar i Radnički)  i očekivano izgubljene utakmice od Mančester sitija, za Zvezdu je pobeda protiv švajcarskih "mladih momaka" prosto nešto što mora da se desi. A za to će, pored strategije trenera Bahara i hladne glave igrača na terenu biti potrebno još nešto  - a to su Delije.

Koje, takođe, moraju da ostanu hladne glave.

Nema dileme da će Sever u sredu pocepati grla, sigurno i ostatke tribine, ali ono što će za Zvezdu biti neizmerno važno te večeri je upravo ono iz prethodne rečenice - hladna glava.

Foto: Starsport

 

Jer, u to nema nikave sumnje, UEFA će ovaj meč pratiti ne sa četvoro, nego sa hiljadu i četvoro očiju. I čekaće i najmanji incident, najmanji problem, skandiranje, zastavu, šetalicu.. koji im nisu po volji. A kazna će, znamo već iz iskustva, biti drakonska. Možda čak i izbacivanje iz Lige šampiona na duže vreme. 

Zato je te srede, 4. oktobra, presudno ostati hladne glave. Šta god da se na terenu dešava. Hladne glave pre, tokom i posle utakmice.

A Delije imaju istorijsku šansu da razbiju sve predsrasude koje o njima u Evropi vladaju. Da zbog svoje Zvezde na 90 minuta zaborave sve drugo, sve nepravde i nevolje, sve muke koje ovih dana pritiskaju svakog Srbina. Da na tih 90 i kusur minuta zaborave na baklje, topovske udare, zapaljive parole, provokacije i pogrdne pesme. Da razviju Zvezdine zastave, pevaju Zvezdine pesme, raduju se dobrim potezima i golovima i bodre svoj tim do možda najvažnije pobede u sezoni.  

Jer, i ovu utakmicu Zvezda i Delije moraju da pobede, kao i uvek - zajedno.

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar