Sport > Fudbal

POBEDA Partizana u sezoni za ZABORAV: Dijabate i Menig srušili VOŽDOVAC

Izabranici Igora Duljaja na kraju šampionata Srbije zauzeli razočaravajuće četvrto mesto

Izvor: K1info/kurir.rs

27/05/2023 > 21:36

podeli vest:

POBEDA Partizana u sezoni za ZABORAV: Dijabate i Menig srušili VOŽDOVAC
Foto: starsport


Fudbaleri Partizana su se oprostili od sezone za zaborav pobedom protiv Voždovca na stadionu u Humskoj rezultatom 2:1 (2:0).

Crno-beli su tek u završnici sezone uspeli da se koliko-toliko stabilizuju, što može da se vidi i u rezultatima ekipe. Partizan je, od remija u večitom derbiju protiv Crvene zvezde, zabeležio tri vezana trijumfa, zatim osvojio bod protiv Vojvodine u Novom Sadu i na kraju stigao do tri boda protiv Voždovca.

Na kraju, razočaravajuće četvrto mesto i kvalifikacije za Ligu konferencija. Naravno, to je daleko ispod svakih očekivanja navijača, kao i ambicija kluba.

Kada je reč o utakmici protiv Voždovca, prednost Partizanu je doneo Fuseni Dijabate sjajnim pogotkom u 25. minutu.

Deset minuta kasnije u strelce se upisao i Kvinsi Menig, a šanse su se u tim trenucima ređale pred golom "zmajeva".

Najviše ih je imao Rikardo Gomeš, ujedno je centarfor crno-belih imao i najbolje prilike za gol, ali nijednu nije uspeo da iskoristi.

Pre početka utakmice, Gomešu je uručena nagrada namenjena najboljem igraču za sezonu po glasovima navijača, a pred srpskim velikanom je burno leto, logika govori da bi i trebalo da dođe i do značajnih promena, ma kakve one bile.

Crno-beli su ipak uspeli da dozvole dramatičnu završnicu. Gostujući fudbaleri su pokazali želju da ugroze rivala, a to im je i pošlo za rukom, pošto je Danilo Teodorović smanjio na 2:1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Na kraju, Partizan je u Super ligi Srbije uz 21 pobedu, zabeležio po osam remija i poraza, što je bilo dovoljno za 71 bod i pomenuto četvrto mesto.

Ostavite komentar