Sport > Fudbal

Fudbaleri BAJERNA preko TELEFONA saznali da su postali ŠAMPIONI: Ludilo u Bundesligi, posle SLAVLJA pali i OTKAZI

Borusija je u 95. minutu izjednačila protiv Majnca na 2:2, ali joj je za titulu bila potrebna pobeda

Izvor: K1info/Tanjug

27/05/2023 > 19:33

podeli vest:

Fudbaleri BAJERNA preko TELEFONA saznali da su postali ŠAMPIONI: Ludilo u Bundesligi, posle SLAVLJA pali i OTKAZI
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Bajerna na neverovatan način su osvojili 11. uzastopnu titulu - to im je uspelo posle velike drame u poslednjem kolu Bundeslige, u kojem je viđeno nekoliko preokreta.

Naime, ekipa iz Minhena pobedila je Keln na gostovanju rezultatom 2:1 i tako iskoristila remi Borusije sa Majncom na domaćem terenu.

Dva velika rivala završila su prvenstvo sa identičnim brojem bodova, ali je pehar pripao najtrofejnijem nemačkom klubu.

Koliko dramatično je bilo u poslednjem kolu najbolje govore scene zabeležene nakon što je sudija označio kraj utakmice Kelna i Bajerna.

Bavarci su se okupili oko Tomasa Milera koji je držao telefon kako bi zajedno pratili dešavanja iz završnice meča u Dortmundu.

Borusija je uspela u 95. minutu da izjednači na 2:2, ali joj je za titulu bila potrebna pobeda.

Kada su shvatili da je utakmica u Dortmundu završena i da su osvojili titulu, fudbaleri Bajerna su u euforiji trčali prema svojim navijačima kako bi proslavili uspeh posle velike drame.

Šut karta za Kana i Salihamidžića

Dosadašnji generalni direktor Bajerna Oliver Kan i sportski direktor Hasan Salihamidžić dobili su otkaz, odmah posle osvajanja 11. uzastopne titule šampiona, objavio je nemački klub. Kana će naslediti dosadašnji zamenik direktora Jan Kristijan Dresen, dok se o nasledniku Salihamidžića, kako se navodi, još odlučuje.

Ostavite komentar