Sport > Fudbal

Siti NAPLATIO kapital iz Mančestera, Benfika UZALUD dala Interu 3 KOMADA

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Bajern, dok je Inter savladao Benfiku u četvrtfinalu Lige šampiona

Autor: K1info/telegraf.rs/b92

19/04/2023 > 23:10

podeli vest:

Siti NAPLATIO kapital iz Mančestera, Benfika UZALUD dala Interu 3 KOMADA
Foto: Tanjug/AP/Andreas Schaad


Odigrana su i preostala dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona, a Mančester Siti i Inter su izborili plasman u polufinale.

Bio je Bajern na teškom ispitu i nije ga prošao. Nedovoljno dobri su bili Bavarci, protiv izuzetno teškog protivnika, što ih je na kraju dovelo do završetka evropske avanture ove sezone. Ipak, slika je u Minhenu bila nešto drugačija nego u Engleskoj, ali je ishod bio jasan–ispadanje ekipe Tomasa Tuhela. Na kraju, Bavarci su uspeli da dođu do „utešnog“ remija – 1:1, ali je Siti ipak sa konačnih 4:1 prošao dalje.

Delovao je Bajern nešto bolje na ovom meču, u odnosu na onaj u Mančesteru. Napadali su, što je bilo i za očekivati, ali stečeni utisak je da Bajernu nedostaje igrač koji može da napravi razliku, kada je reč o napadu.

Foto: Tanjug/AP/Matthias Schrader

 

Nekoliko neiskorišćenih prilika koštale su domaće, ali ruku na srce, krivac je i Dajo Upamekano, koji je i u ovoj, kao i u prvoj utakmici, imao zaista slabe reakcije u situacijama koje su dovodile do golova. Znao je to da kazni Erling Haland, koji je, doduše, prethodno promašio jedanaesterac, ali se iskupio na najbolji mogući način.

Brza kontra, pravovremeno dodavanje Kevina De Brujnea, i rutinska „egzekucija“ Halanda, koji je tako overio prolaz u polufinale i zakazao duel sa Real Madridom.

Pokazao je Siti još jednom zašto je jedan od glavnih konkurenata za „ušati“ pehar ove sezone, a koliko su dominantni bili potvrđuje i činjenica da ni Bajern nije uspeo da im zapreti ozbiljnije u dvomeču. O napadu „Građana“ ne treba trošiti reči, ali je i odbrana bila na visini zadatka, i čini se da Siti nikad nije bio bolji u elitnom takmičenju.

U drugom večerašnjem meču fudbaleri Intera pobedili su Benfiku. Posle pobede od 2:0 u Lisabonu, igrači Simone Inzagija su remizirali kod kuće rezultatom 3:3.

Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

 

Tako ćemo u polufinalu gledati derbi grada Milana nakon što je istoimeni klub i najveći rival Intera prošao Napoli.

Na "Đuzepe Meaci" je viđen veoma zanimljiv meč u kom su gosti u samom finišu stigli do remija sa kojim su se oprostili od Lige šampiona.

Inter je kod kuće bez pobede mesec i po dana, a najavu boljih dana je dao Nikolo Barella kada je u 14. minutu doveo ekipu u prednost. Međutim, nije ni poluvreme došlo, a na semaforu je bilo 1:1.

Taličan za "orlove" je bio Frederik Auršnes koji je doneo Portugalcima izjednačenje u 38. minutu.

U drugom poluvremenu se razigrao Dimarko koji je asistirao kod oba pogotka domaćina.

Najpre je u 65. minutu pronašao Lautara Martinesa, a potom i Hoakina Koreu 13 minuta kasnije. Argentinski duo je povećao prednost na 3:1, što je trebalo da bude dovoljno za miran san "nerazura".

Ipak, pitala se nešto i Benfika koja je do kraja uspela da izjednači golovima Antonia Silve i Petra Muse.

Sada je jasno da će Italija imati predstavnika u finalu, dok će im rival biti bolji iz duela Real Madrida i Mančester sitija.

Zanimljivo je kako će ovo biti prvo polufinale za Inter od 2010. godine kada su poslednji put osvojili kontinentalno takmičenje.

 

 

Ostavite komentar