Sport > Fudbal

PIKSI OTVORENO posle pobede Srbije: Kad bi svaka MOGLA OVAKO...

Selektor govorio o Samardžiću, Erakoviću, Crnoj Gori, moćnom napadu i "problematičnoj" odbrani

Izvor: K1info

25/03/2023 > 07:24

podeli vest:

PIKSI OTVORENO posle pobede Srbije: Kad bi svaka MOGLA OVAKO...
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi naveo je da je veoma zadovoljan pobedom protiv Litvanije, kao i da je najbitnije da je početak kvalifikacija za prvenstvo Evrope išao po planu.

- Kao trener, voleo bih da uvek bude lako, da moj tim pobeđuje sa 2:0 i ne primi gol. Generalno sam zadovoljan, ono što smo se dogovarali smo ostvarili. Bili smo ozbiljni i utakmicu smo rutinski doveli do kraja. Sa te strane, svakog trenera raduje kada ne primite gol, a pobedite. U svakom slučaju sam zadovoljan uspešnim startom u kvalifikacijama i što smo ostvarili ono što smo želeli.

Mladi igrači i oni sa malo minuta u nogama što se tiče dresa Srbije su dobili priliku u završnici.

- Oni su zaslužili da se nađu na terenu i sebe daju u servis reprezentacije. Taj zadatak je u potpunosti ispunjen. Drago mi je zbog toga što imamo sveže krvi, oni su u godinama kada pred njima predstoji jedna dobra fudbalska budućnost. Ono što nas raduje što možemo da se oslonimo na nekoga. Sve pohvale za shvatanje obaveza i ono što smo kroz taktiku uspeli da ostvarimo.

Foto: Starsport

 

Crna Gora je slavila protiv Bugarske.

- Ne. Ne iznenađuje me, Crna Gora je jedna kvalitetna ekipa sa nekoliko veoma dobrih igrača. Pogledaćemo utakmicu sa Bugarskom, imamo dovoljno vremena za analizu, da vidimo i dobre i loše strane Crne Gore. Igrači moraju da se odmore na najbolji mogući način i da se pripremimo za meč koji je već na programu za tri dana.

Odbrana je imala nekih slabih momemanta.

- Zavisi... Zavisi šta ljudi očekuju i traže. Najvažnije da imate kontrolu nad utakmicom kada vodimo. Da bi dobio neko šansu, neko mora i da izađe. Rutinski smo pobedili i kontrolisali situaciju. Bilo je jedna, dve situacije, ali morate da znate da protivnik nije došao da se šeta po terenu. Treći gol Kostića nije bio ofsajd, to je neko moje mišljenje. Četvrti sudija mi je objasnio da je Živković bio u ofsajdu, a ne Kostić, ali Kostić je dobio loptu od njihovog igrača.

- Volim da vidim te mlade igrače, Eraković je odigrao perfektan meč s obzirom na godine. Toliko iskusno i toliko sigurno, baš ima jednu lepu budućnost i perspektivu.

Piksi, kako kaže, nema razloga da bude zabrinut.

- Pa nisam, opet je do tih situacija došlo iz naših grešaka. Ona prva situacija... Mi smo izgubili loptu, došao je taj kontra udar. Kamo sreće da je tako bilo u Kataru, pa da nam ne daju gol. Dobro se završilo, naravno da odbrana igrala u prvi put igrala u ovom sastavu. Imali smo neke ideje, uradim onako kako ja vidim i procenim, takve odluke i donesem. Za tri dana imamo utakmicu, ima vremena da iskorigujemo neke stvari. Lepo je kada ne primite gol, raste samopouzdanje timsko, znači da možemo da na taj način odigramo i sačuvamo dva gola razlike što je potpuno za mene dovoljno. Prva utakmica je, ako pitate svakog Srbina, je već dobijena. Ne možete nikoga da nagovorite da utakmica nije unapred dobijena. Dobili smo utakmicu, plan je ostvaren.

Foto: Starsport

 

Ofanziva je bila na visini zadatka.

- Mi smo izašli danas sa dva klasična centrafora, Tadić iza njih. Vrebamo šansu da uzmemo loptu i da brzo damo gol. Utakmica je išla tim tokom, čekalo se da se Litvanija otvori, da im se da gol. Da će doći do lakšeg igranja, da niste u nekom grču. Možda nije bilo ni potrebno vršiti presing, ali da to možemo da igramo, možemo i ubeđen sam u to.

Lazar Samardžić je dobio svoje minut i debi u dresu Orlova.

- Prva utakmica i debi nije baš prijatan. Sećam se ja mog debija, znam da su mi se noge odsekle. Iz nekoliko dodira sa loptom, samo mogu da kažem bravo. Bio je dovoljno koncentrisan da ne upadne u ntaj neki strah. Ovo je sve za njega novo i sada će sve ići mnogo lakše. Šteta, onaj udarac, iako je šutirao desnom nogom, šteta što je udarila u protivničkog igrača. Inteligentna igra, inteligentni pasovi, pogotovo na toj našoj desnoj strani. Čestitiam na igri i mislim da ga očekuje mnogo, mnogo utakmica za Srbiju. Mislim da su zadovoljni došli i otišli kući navijači, jedno lepo veče za fudbalsku Srbiju - zaključio je Stojković.

 

Ostavite komentar