Sport > Fudbal

Terzić objavio lepe vesti: FK Crvena zvezda IZMIRILA sav porez državi

U ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno je 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara

Izvor: K1info/Tanjug

22/03/2023 > 15:12

podeli vest:

Terzić objavio lepe vesti: FK Crvena zvezda IZMIRILA sav porez državi
Foto: Starsport


Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić saopštio je danas da su crveno-beli izmirili sve dospele finansijske obaveze prema državi Srbiji.

- Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara - objavio je Terzić.

On je istakao da je Crvena zvezda sve ove obaveze isplatila iz svojih redovnih prihoda, koje je ostvarila kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima. 

- Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena prethodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije korona virusa. Hvala našoj drzavi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze - istakao je generalni direktor Crvene zvezde.

Foto: Facebook Crvena Zvezda

 

Terzić je podsetio da je Crvena zvezda uspešna i odgovorna organizacija.

- Crvena zvezda 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona - zaključio je Terzić.

 

Ostavite komentar