Sport > Fudbal

Vidić: Naš PROBLEM NISU Zvezda i Partizan, Superliga NEMA KVALITET, nedostaje konkurencije

S dobrim programom, prema njegovim rečima, možemo da očekujemo konkretne rezultate posle šest ili 12 meseci

Izvor: K1info/Tanjug

08/03/2023 > 19:01

podeli vest:

Vidić: Naš PROBLEM NISU Zvezda i Partizan, Superliga NEMA KVALITET, nedostaje konkurencije
Foto: Starsport


Bivši reprezentativac Srbije i kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nemanja Vidić, izjavio danas u intervjuu za Sportklub da je problem fudbala u Srbiji Superliga u kojoj nedostaje konkurencija.

- Naš problem nisu Zvezda i Partizan, Superliga nema kvalitet. Nedostaje nam konkurencija. Selektor Dragan Stojković, prvi put, izabrao je najbolje što Srbija ima. Zato što nema mladih, spremnih da vrše pritisak na starije, iskusnije, dugogodišnje reprezentativce - rekao je Vidić. 

On smatra da ćemo imati mnogo problema pred Mundijal 2026. 

- Otići će Tadić, Mitrović će biti u ozbiljnim godinama. Godine uzimaju svoje. Problemi su mnogo veći. Aktuelni sastav zaslužuje pohvale, ali moramo razmišljati o fudbalu u narednih pet, 10 godina. Pogledajmo istini u oči, deca odlaze sa 13, 14 godina, gubimo kontakt s njima, ne znamo kako se razvijaju - istakao je Vidić.

Osvrnuo se proslavljeni fudbaler Mančester junajteda na promene koje su potrebne fudbalu u Srbiji.

- Srbija ima mnogo dobrih trenera, angažovanih i priznatih u svetu. Struka mora da se pita. Potreban nam je plan, konsenzus o ključnim pitanjima razvoja. Ključna nam je reč struke, ocena gde smo danas i šta hoćemo, kakve golmane, napadače, veziste, gde da ih tražimo, uključimo i nauku - kazao je Vidić.

S dobrim programom, prema njegovim rečima, možemo da očekujemo konkretne rezultate posle šest ili 12 meseci. 

- Priznajmo, danas toga nema, sve se radi „ad hok“ i taj ceh moraće neko drugi da plati. Probleme neko drugi pravi i sakriva, ne Nemanja Vidić. Moramo da učimo i usvajamo iskustva drugih, ali i ostanemo svoji. Mančester junajted, uoči mog dolaska, bio je lokalni klub. Danas, to je globalni fenomen, sa navijačima širom sveta. Pogledajte ambasadorske misije Nikole Jokića i Novaka Đokovića. Potrebni su nam najbolji na najzahtevnijim pozicijama, preduslov da osetimo naboj kad gledamo reprezentaciju, podržavamo državu. Patriotski - rekao je između ostalog Vidić u opširnom intrevjuu za Sportklub.

 

 


 

 

Ostavite komentar