Sport > Fudbal

Još jedna BRUKA Partizana: Crno-beli uspeli da osvoje SAMO BOD protiv Kolubare

Fudbaleri Partizana bili su domaćini ekipi Kolubare u meču 25. kola Superlige Srbije

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/03/2023 > 20:29

podeli vest:

Još jedna BRUKA Partizana: Crno-beli uspeli da osvoje SAMO BOD protiv Kolubare
Foto: Starsport


Brukanje Partizana se nastavlja, agonija na terenu, tribinama, u svečanim ložama kao da nema kraja, jer je posle Mladosti GAT, Šeriga i Radničkog 1923 i slabašna ekipa Kolubare uspela da se "omrsi" u Humskoj osvojivši veliki bod - 1:1 i to bez mnogo muke.

Poveli su crno-beli golom Bibarsa Natha iz jedanaesterca, a izjednačio je Marko Mrkić u završnici drugog poluvremena, uz katastrofalnu igru i gorak utisak kompletne utakmice koja je samo produbila katastrofu.

Tanko, tanko, tanko... Bezidejno, tromo, sporo, bez intenziteta, ideje, bez prave akcije koja bi makar nagovestila da se kriza bliži kraju, bez svetle tačke, sem možda mlađanog Mihajla Ilića, koji je nekolicinom reakcija nagovestio talenat i zavredio poenki aplauz oko 500 mazohista na tribinama stadiona u Humskoj.

Partizan je promenio trenera, ali nije loše navike. nije iskorenio probleme kojima tim robuje od početka proleća i da ne beše tog gola sa bele tačke u uvodnim momentima, ono malo publike, što je došlo na tribine da se samokažnjava antifiudbalom, ne bi imalo za šta da se "uhvati" u prvih 45 minuta.

Foto: Starsport

 

Do jedanaesterca u petom minutu je možda i delovalo da će crno-beli unaprediti vizuelni efekat, tim pre što u večitom derbiju drugo poluvreme i nije bilo tako loše. Jurnuli su igrači Partizana na Kolubaru, odmah zapretili preko Meniga (udarac sa distance), pritisnuli Lazarevčane da bi u 5. minutu i došli do cilja - udarca sa bele taćke.

Bio je to pokušaj Kvinsija Meniga da uputi centaršut, na koji je nespretno odreagovao Andrija Radovanović, zakačivši loptu rukom, pa je sudija Srećković dosudio kazneni udarac, a Bibars Natho bez problema pogodio mrežu za vođstvo - 1:0.

Delovalo je kao idealan scenario za povratak samopouzdanja, ali umesto toga Partizan je naprosto - stao. Minuti posle gola su donosili tek nagoveštaje akcija i kako je vreme odmicalo Duljajev tim se "gasio", a Kolubara, osetivši da na drugoj strani terena nema pretnju, postajala sve kuražnija, iako je isprva delovalo da se predala.

Uspeli su gosti da uspostave balans, da pre svega zatvore prilaze svom golu, mada i nisu morali previše da se trude, jer su igrači Partizana grešili u serijama i to u osnovnim fudbalskim elementima - pasu, prijemu, postavljanju, pa je Lazarevčani imali priliku i da zaprete i polukontri i kontri, no, nedostajalo je i njima pravih rešenja u poslednjoj trećini terena. Tek dva udaraca Đuranovića za poluvreme i nekoliko brzih tranzicija su suviše malo čak i za "razmagnetisani" Partizan.

Od 25. minuta Partizan je u potpunosti ostao bez podrške sa južne tribine, pošto su navijači napustili stadion, ostale su samo dve manje grupe na "istoku" i "zapadu" i to je dodatno uticalo na gorak ukus, ali i verovatno i na sam motiv igrača, koji su pokušavali da se prenu i prevaziđu da su ostali prepušteni sami sebi, ali nije išlo.

Foto: Starsport

 

Istina, mogao je Partizan da duplira prednost neposredno pošto su se tribine ispraznile kada je Natho proigrao Meniga u kazenom prostoru, međutim, Holanđanin je šutirao slabijom, levom nogom i nije pogodio metu.

Sve posle toga je, da citiramo repliku iz domaćeg filmskog ostvarenja, bila - taština praznine, borba između dva kaznena prostora, igra u "istoj" brzini, bez promene ritma, prave akcije ili prilike vredne pomena.

 

 

 

Ostavite komentar