Sport > Fudbal

POMAMA u Engleskoj za SRBINOM: KLOP hoće da PREOTME golmana Mančester junajtedu

Pre dve nedelje je pisano da "crveni đavoli" hoće našeg čuvara mreže, a sad je u igri i Liverpul

Izvor: K1info/Sportal.rs

05/03/2023 > 15:46

podeli vest:

POMAMA u Engleskoj za SRBINOM: KLOP hoće da PREOTME golmana Mančester junajtedu
Foto: Tanjug/AP


U medijima se pojavila informacija da je Mančester junajted zainteresovan da u svoje redove dovede mladog sprskog golmana Đorđa Petrovića, a sada se u priču uključio i Liverpul.

Vest da je ekipa Erika Ten Haga skenirala bivšeg člana Čukaričkog i sadašnjeg golmana Nju Ingland Revolušna pojavila se još pre dve nedelje.

Međutim, "crveni đavoli" nisu jedini engleski velikan koji je zainteresovan za 23-godišnjeg čuvara mreže - on je sada dospeo i na listu želja Jirgena Klopa.

To bi značilo da su za usluge mladog Požarevljanina zainteresovana dva najveća engleska kluba. O ovom golmanu prvo je pisao Dejli Miror, da bi onda te vesti preneo Liverpul Eho, koji je istakao da je Petrović odlično rešenje - kako da bude alternativa Davidu de Hei, tako i da bude pouzdana zamena za Brazilca Alisona, koji već nekoliko sezona uspešno brani za klub sa Enfilda.

Deluje da je "redsima" rezervni golman možda ipak potrebniji, pošto je sudbina Kvinena Kelehea, rezervnog golmana ekipe Jirgena Klopa na klimavim nogama, a veteran Adrijan će napustiti Enfild krajem sezone po isteku ugovora.

Srpski golman je pažnju na sebe skrenuo odličnim partijama u MLS-u, a u sezoni koja je tek počela u Sjedinjenim Američkim Državama njegova ekipa ima maksimalnih šest bodova iz dve utakmice, pošto je savladala Hjuston i Šarlot. Uz to, Petrović se može pohvaliti da za ovih 180 minuta nije dopustio da bude savladan.

Od dolaska u MLS 6. aprila 2022. godine kojim je Čukarički zaradio 900.000 evra, Đorđe je odigrao 26 utakmica, primio samo 29 golova i sačuvao "klin-šit" u čak devet navrata.  Suočio se sa 12 penala u elitnom fudbalskom rangu u Severnoj Americi i odbranio je čak četiri, od čega jedan italijanskoj zvezdi Lorencu Insinjeu.

 

Ostavite komentar