Sport > Fudbal

Marko NIKOLIĆ izabrao KANDIDATA za predsednika FSS: Fudbal nije pitanje ŽIVOTA i SMRTI, ali...

Nije zdravo da izbori budu rivalitet, nije to ta vrsta borbe

Izvor: K1info

03/03/2023 > 17:42

podeli vest:

Marko NIKOLIĆ izabrao KANDIDATA za predsednika FSS: Fudbal nije pitanje ŽIVOTA i SMRTI, ali...
Foto: Starsport


Bivši trener Partizana Marko Nikolić gostovao je u "Uranku" na K1 televiziji, na dan odigravanja "večitog derbija", zajedno sa fudbalskom legendom Crvene zvezde Dušanom Savićem. Njih dvojica pričali su i o predstojećim izborima u Fudbalskom savezu FSS, koji su zakazani za 14. mart.

Poznato je da su kandidati za to mesto Dragan Džajić i Nemanja Vidić, a Marko Nikolić je istakao da je FSS krovna organizacija, vrh fudbala u Srbiji, i da je odatle uvek poticalo i sve dobro i sve loše u srpskom fudbalu - jasno se opredeljujući za mlađeg kandidata.

- Fudbalski tereni su nam gori nego pre 40 godina. Fudbal ne mogu biti samo dva najveća kluba. Izvanredan je rezultat klubova i reprezentacije, to nikada nije bilo zaista, i prvi put na leto imamo dva predstavnika u Ligi šampiona. To je fantastično i sportski je super, ali ima stvari koje mogu biti i dosta bolje, jer to sve mora da bude svake godine. Predsednik FSS treba tome da doprinese, svaki šraf u Savezu. Ja sam uvek za mlađe kada je reč o predsedniku, i za svoju generaciju, za Vidića sam. Zašto je kod nas uvek sve tako postavljeno za i protiv? Ajde da vidimo ko je gde stručan, ko može da pomogne, ko ima ideje. Ja sam za promenu za mlađe snage, da im se pruži šansa, onima u naponu snage - istakao je Nikolić.

To ipak ne znači da bi stariji trebalo da budu skrajnuti, naprotiv - Nikolić ima ideju šta bi i oni trebalo da rade.

- Stariji treba da imaju savetničku, a ne rukovodeću ulogu. Vidić je ponudio dobar tim ljudi iz privrede i sporta, ponudio je ideju o tome da se radi puno i da se bude pošten. Ne kažem da druga strana to ne radi, naravno. Sa Vidićem sam razgovarao pre dva meseca i njegovi odgovori su bili za mene sjajni i bio sam srećan nakon tog razgovora. Želim mu svu sreću i mislim da može da donese mnogo, pa i ako ispuni samo 50 odsto onoga što planira.

Foto: Printscreen/TV K1

 

Nikolić je naveo da ima još desetak dana do izbora i da ima još vremena.

- Nije zdravo da to bude rivalitet, nije to ta vrsta borbe. Videćemo. Fudbal nije pitanje života i smrti kao što je rekao Dule, ali i oni su odgovorni. Ja bih postavio pitanje Bjekoviću, Zečeviću, Toletu Karadžiću, Džajiću - zašto nisu spremili nekoga iza sebe za sve ove godine, nego uvek idu na nove kandidature? Kada će doći Nemanja Vidić, sa 60 godina? Mora nekada da dobije šansu, da uđe i počne da radi - zaključio je Marko Nikolić u "Uranku".

 

 

 

Ostavite komentar