Sport > Fudbal

Zdravstveni PROBLEM u izboru predsednika FSS: DULE SAVIĆ izabrao iskusnijeg "HIRURGA"

Ovog meseca predstoji nam izbor čelnog čoveka našeg Saveza

Izvor: K1info

03/03/2023 > 17:23

podeli vest:

Zdravstveni PROBLEM u izboru predsednika FSS: DULE SAVIĆ izabrao iskusnijeg "HIRURGA"
Foto: Starsport


Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić bio je danas gost televizije K1, gde je u "Uranku" govorio je uoči 169. "večitog derbija", između ostalog, i o stanju u našem fudbalu i reprezentaciji, ali i o predstojećim izborima za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Savić je implicirao da imamo dosta razloga za zadovljstvo u poslednje vreme kad je reč o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, dodavši da atmosfera nije na tom nivou.

- Imate klubove koji igraju u prolećnom delu evropskog takmičenja unazad nekoliko godina, imate reprezentaciju koja je otišla direktno na svetsko prvenstvo u Katar i to dobro znamo na koji način. Ali, atmosfera nije na tom nivou u našem fudbalu. Ne znam zašto, verovatno ne znamo da cenimo to. Mislim na sve, ne znam šta bismo više hteli. Stalno se traži neka dlaka u jajetu da se omalovaži uspeh. Hajde da se setimo kada smo to imali dva predstavnika koji godinama igraju u Evropi i da reprezentacija ode direktno na Svetsko prvenstvo i to protiv koga i kako - istakao je Savić na televiziji K1. 

Kada je reč o izborima za predsednika FSS, Savić je istakao da su Džajić i Vidić generacijski daleko, sa različitim nivoom iskustva, pa je njihov izbor za čelnog čoveka Saveza uporedio sa rešavanjem medicinskog problema.

- Mišljenja sam da bi za srpski fudbal bilo najbolje da Džaja bude predsednik, a da Nemanja Vidić bude prvi potpredsednik i da uči posao četiri godine od Džajića i ostalih u Savezu. To nije jednostavno, postoji aparat u samom Savezu, a potom trenerske i sudjske organizacije, regionalne... Žao mi je što Vidića nisu uključili pre dve ili tri godine. Ja jesam za mlade igrače, ali ovo je mnogo ozbiljan posao i za njega se treba spremati. Obojica su veliki igrači, Zvezdaši. Pitali su me šta bih ja radio, a ja sam uzvratio pitanjem: da imate zdravstveni problem i da treba da se opredelite ko će da vas operiše da li bi to bio najbolji student medicinskog fakulteta sa prosekom 10 ili hirurg koji je isto bio briljantan student, ali ima 30 godina staža u operacionoj sali? U teškim vremenima uvek su iz penzije izvodili generale i niko tada nije postavljao pitanje godina. Važno je da neko ko zna to radi, a ja dajem prednost iskustvu.

Foto: Printscreen/TV K1

 

Zvezdina legenda je istakla i da je fudbal ujedno i sistem koji zavisi od države, te da tako nije samo kod nas, nego i u zemljama fudbalskih velesila.

- Kao što Duljaj preuzima Partizan bez trenerskog iskustva - on može imati uspeh u početku, ali na duže staze mora da radi da bi došao na nivo vrhunskog trenera. Ovde je reč pre svega o fudbalu, ali je to i sistem koji zavisi od države. Tako je i u Francuskoj, Engleskoj... Država naša zida nacionalni stadion i još pet ili šest stadiona i sada se kaže zašto se meša, a ne meša se baš toliko koliko se priča. Abramovič nije mogao da uzme Čelsi bez saglasnosti države. Sve je osnovala ona država u onom trenutku, i Zvezdu i Partizan. Ne znam šta danas kaže država i za koga navija. Biće izabran onaj predsednik za koga bude glasala većina u skupštini FSS. Makron je smenio predsednika Fudbalskog saveza Francuske na izmišljenu priču jedne sekretarice. To je čovek koji ima 80 godina, najkvarnije je smenjen posle 12 godina na mestu predsednika - zaključio je Dušan Savić.

Da podsetimo, izbori za predsednika Fudbalskog saveza Srbije zakazani su za 14. mart.

 

 

 

 

Ostavite komentar