Sport > Fudbal

Veliki povratak CRVENIH ĐAVOLA - legende Mančester junajteda saglasne: Ten Hag je NOVI ALEKS FERGUSON

Legende kluba s Old Traforda oduševljene poslom koji radi holandski stručnjk, Barselona je možda prekretnica

Izvor: K1info

24/02/2023 > 08:37

podeli vest:

Veliki povratak CRVENIH ĐAVOLA - legende Mančester junajteda saglasne: Ten Hag je NOVI ALEKS FERGUSON
Foto: Tanjug/AP


Legendarni gulman Mančester junajteda Peter Šmajhel smatra kako je klub sa Old Traforda u Eriku Ten Hagu konačno dobio menadžera koji može da nastavi s uspesima kakve je imao veliki Ser Aleks Ferguson.

Ferguson je otišao u penziju 2013. godine nakon što je osvojio Premjer ligu a klubu doneo ukupno čak 38 trofeja u 26 godina.

Bila je to era koju navijači Junajteda  nikad neće zaboraviti, slavni Škot ostaće velikim slovima upisan u knjigu ne samo fudbala u Mančesteru i Engleskoj, nego u celoj Evropi i svetu.

Foto: Tanjug/AP

 

Ali, čini se da je sinoćnjom 2:1 pobjedom nad Barselonom u šesnaestini finala Lige Evrope, Erik Ten Hag na Old Trafordu vratio nadu - povratak slavnih vremena je moguć, tim više što Junajted i u Premijeršipu vodi bitku za titulu, na trećem mestu zaostaje za vodećim Arsenalom samo 5 bodova.

- Trebalo nam je dest godina da dođemo do ove tačke. Ovo je sezona kada možemo da uradimo baš sve - rekao je oduševljeni Šmajhel za BBC Radio 5.

- Istina je ovakva - Mančester junajted može da osvoji sve ili ništa ove sezone, ali napredak je itekako vidljiv. Svaku situaciju, svaki problem koji ga je dočekao, Erik Ten Hag je rešio na pravi način, kao što bi dobar menadžer trebao. On je kao dobri stari Aleks Ferguson. Sedim ovdje i mislim  - ‘VAU, konačbo imamo pravog čoveka‘.

 

Slično misli i Oven Hargrive, još jedan bivša Junajtedova zvezda zvezda, osvajač LIge šampiona iz 2008. godine.

- S njim se na Old Trafordu sve promenilo. Atmosfera, izvedba igrača na terenu, vođa je na klupi. Sve deluje toliko puno pozitivnije i vraća nam samopoouzdanje. Ovo je neki drugi Junajted! Ten Hag je potpuno transformisao naš kluib. Energija je drugačija, oseća se ta svežina, dani stare slave se vraćaju. Nedelja (finale Carabao Cupa) bi mogla da bude novi veliki korak napred - smatra Hargrivs, a njegovim ocenama pridružio se i nezaboravni Pol Skols.

 

- Ovo je neverovatno. Svima je ponovo osmeh na licu, apsolutno briljantno, po ovome je poznat Old Traford. Velika atmosfera, velike utakmice. Istina, ovo je bila Liga Evrope, a ne Liga šampiona, ali i dalje je to bila velika utakmica s Barselonom - zaključio je Skols.

DA podsetimo, u derbiju plej-ofa za osminu finala Lige Evrope Mačester junajted je eliminisao Barselonu. U prvom meču na Kamp Nou bilo je 2:2, a u revanšu su Crveni đavoli slavili sa 2:1, iako su na poluvremenu gubili.

 

 

 

 

Ostavite komentar