Sport > Fudbal

Nekadašnji trener Zvezde dobio nagradu i rasplakao se

Dušana Bajevića navijači Zvezde su oterali usred utakmice i to je jedinstven slučaj kod nas

Izvor: K1info/telegraf.rs

21/02/2023 > 11:48

podeli vest:

Nekadašnji trener Zvezde dobio nagradu i rasplakao se
Foto: Youtube/Printscreen Gazzeta.gr


Legendarni jugoslovenski trener Dušan Bajević, koji je svoje ime izgradio na klupi atinskog AEK-a, dobio je u ponedeljak veče laskavu nagradu od strane grčke "Gazete."

Tom prilikom Bajević, koji je svojevremeno sa klupe predvodio i Crvenu zvezdu, nije mogao da sakrije emocije i "pustio je suze" nakon govora koji je održao.

Bajević je od 1988. do 1996. bio trener AEK-a, zatim je vodio Olimpijakos, PAOK, opet AEK; Zvezdu u sezoni 2006/07 kada su ga navijači skandiranjem oterali sa klupe, a onda i Aris, Omoniju, Atromitos i reprezentaciju Bosne i Hercegovine do pre tri godine.

Inače, navijači Zvezde su Bajevića oterale 10. marta 2007. godine na utakmici sa Vojvodinom. Na semaforu 0:2 za goste, a sa Severa je grmelo - Dušane, odlazi! Dušane, odlazi! Dušane, odlazi!

Bio je to znak za Bajevića da napusti klupu crveno-belih, što se i dogodilo, ali malo ko je očekivao da će se to desiti tokom same utakmice.

Ustao je, presavio kaput koju je držao u ruci, i mirnim korakom krenuo ka tunelu podno severne tribine.

 

Na ta vrata se više nikada nije vratio, a tadašnji predsednik Dragan Stojković Piski se vidno neraspoložen obratio novinarima posle meča koji je Zvezda izgubila sa 3:0.

- Procenio sam da je situacija u kojoj se nalazi klub teška, da moram da se obratim javnosti i saopštim da je Dušan Bajević podneo neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba. Čin nije dostojan renomea Crvene zvezde i to, bez obzira na sve, nije smelo da se dogodi jer je klub iznad svakog pojedinca. Lično sam razočaran ovakvim gestom. Šta je trebalo da uradi Rafa Benitez iz Liverpula kada je gubio na poluvremenu od Milana u finalu Lige šampiona (0:3)? Verovao je i na kraju pobedio - rekao je Stojković tada.

 

Ostavite komentar

Lom

Bio gospodin kao igrač, kao treneri kao čovek. Dušan Bajević, PRINC SA NERETVE,

22.02.2023 02:59