Sport > Fudbal

ZVEZDINA počast za SINIŠU Mihajlovića: Svi na MARAKANU, u Beograd stiže i MIHINA PORODICA

Naš proslavljeni fudbaler i trener preminuo je 16. decembra prošle godine, posle višegodišnje borbe sa leukemijom

Izvor: K1info/kurir.rs

28/01/2023 > 21:04

podeli vest:

ZVEZDINA počast za SINIŠU Mihajlovića: Svi na MARAKANU, u Beograd stiže i MIHINA PORODICA
Foto: crvenazvezdafk.com


Fudbalski klub Crvena zvezda sprema pravi spektakl za 4. februar, kada počinje prolećni deo Superlige i kada na Marakanu dolazi novosadska Vojvodina.

Sama utakmica, koja počinje 16 časova, kao i dani koji će joj prethoditi, biće posvećena legendi Crvene zvezde i nedavno preminulom Siniši Mihajloviću. Crvena zvezda tim činom želi da pokaže da popularni Miha nikada neće napustiti srca zvezdaša, niti će ikada biti zaboravljen od svog kluba.

U Ljutice Bogdana se nadaju da će veliki broj navijača Crvene zvezde doći na utakmicu i videti sve ono što je klub spremio za Sinišu Mihajlovića. Beogradski Kurir piše da će u Beograd doći i cela Mihina porodica - supruga Arijana, ćerke Viktorija i Virdžinija, sinovi Miroslav, Dušan i Nikolas.

Klub će se pobrinuti za spektakularnu igračku koreografiju, posebno dizajnirane dresove sa posebnim obeležjima. Tu Crvena zvezda nastoji da postigne dogovor sa Vojvodinom, još jednim klubom za koji je bio vezan Siniša Mihajlović, da i Novosađani na svoje dresove stave ista obeležja posvećena legendarnom fudbalskom asu. Biće tu još iznenađenja koje klub ne želi da otkriva i koje nastoji da ostavi za naredne dane.

Crvena zvezda je već štampala ulaznicu originalnog karaktera, koja će imati na sebi grbove klubova iz Beograda i Novog Sada i koja će biti dizajnirana u sećanje na vreme kada je Siniša Mihajlović nosio dres Crvene zvezde, od 1990. do 1992. godine.

- Pored nastavka borbe za Ligu šampiona, ovu utakmicu želimo da posvetimo legendi, Siniši Mihajloviću, i da na naš način pokažemo koliko nam je značio i koliko nam znači. Potreban nam je pun stadion, jer je sramota da se drugi klubovi i tribine opraštaju od našeg Mihe, a da Marakana ne kaže svoje. Za Mihu, za titulu, za Ligu šampiona! Svi na stadion - stoji u pozivu kluba i navijača Crvene zvezde.

Siniša Mihajlović preminuo je 16. decembra 2022. godine, posle višegodišnje borbe sa leukemijom. Sahranjen je u Rimu, na Svetog Nikolu 19. decembra, a na njegovu sahranu došla je celokupna sportska Srbija i Italija. Na poslednjem ispraćaju okupilo se na desetine hiljada ljudi koji su voleli, cenili i poštovali Sinišu Mihajlovića.

Legendarni Miha počeo je karijeru u rodnom Borovu, sa Vojvodinom je osvojio prvu titulu u Jugoslaviji, a onda još jednu u dresu Crvene zvezde. Sa klubom sa Marakane bio je najbolji u Evropi i svetu, kada je u Bariju 29. maja i 8. decembra u Tokiju osvojio Kup šampiona i Interkontinetalni kup.

Bogatu karijeru fudbalera gradio je u Italiji, igrajući za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter. Kao trener radio je u Bolonji, Kataniji, Fiorentini, Sampdoriji,Milanu i Torinu. Bio je i selektor Srbije u ciklusu od 2012. do 2014. godine.

 

Ostavite komentar