Sport > Fudbal

Švajcarci LJUTI na UEFA zbog Srbije: Nisu nas čuli, IZNENAĐENI smo

"Sajdžije" se pitaju kako naša zemlja može da bude neutralna kada nije uvela sankcije Rusiji

Izvor: K1info/telegraf.rs

03/02/2023 > 06:57

podeli vest:

Švajcarci LJUTI na UEFA zbog Srbije: Nisu nas čuli, IZNENAĐENI smo
Foto: Tanjug/AP


Posle duela reprezentacija Srbije i Švajcarske na dva prethodna svetska prvenstva i silnih varnica koje su tada izbijale i na terenu i van njega, očito je da ne cveta cveće bar u fudbalskim odnosima naše dve zemlje. Zato možda i ne čudi da su čelnici Fudbalskog saveza Švajcarske zakukali zbog odluke UEFA da duel protiv Belorusije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igraju u Srbiji!

Duel koji je planiran za 25. mart igraće se u Novom Sadu, koji je jedan od gradova na kojima će Belorusi igrati usled nemogućnosti da, zbog situacije sa Rusojom, nastupaju kod kuće.

UEFA je Srbiju izabrala kao neutralno mesto, a Švajcarci se pitaju kako naša zemlja može da bude neutralna kada nije uvela sankcije Rusiji. Takođe, napominju situaciju sa Đerdanom Šaćirijem i Granitom Džakom.

- Naš glas se nije čuo. Posle emotivno nabijenih duela sa Srbijom na SP 2018. i SP 2022. godine, FS Švajcarske je očekivao više od UEFA. Zbog te posebne istorije sa Srbijom, iznenađeni smo odlukom u koju naš savez nije uključen - rekao je portparol Sajdžija Adrijan Arnold za Blik.

Ovaj listi navodi da se Švajcarska ipak neće zvanično žaliti i da će prihvatiti da igra u Novom Sadu, te otkrivaju odgovor koji su dobili iz UEFA i koji kaže da Švajcarci ne drže nijednu stranu u sukobu između Srbije i takozvanog Kosova i da ne žele da vrše nikakve promene zasnovane na migracijskoj pozadini pojedinih igrača.

Takođe, dodaje se da su čelnici FS Švajcarske već boravili u Novom Sadu i da nisu oduševljeni terenom, te da će poslednji trening pred utakmicu odraditi u otadžbini.

 

Ostavite komentar