Sport > Fudbal

Nije LOŠE, može BOLJE: Partizan REMIJEM započeo PRIPREME u Turskoj

Trener crno-belih Gordan Petrić istakao da rezultat nije bio u prvom planu

Izvor: K1info/telegraf.rs

15/01/2023 > 16:32

podeli vest:

Nije LOŠE, može BOLJE: Partizan REMIJEM započeo PRIPREME u Turskoj
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana remizirali su sa rumunskom Univerzitateom 1:1 (1:0) u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj.

Crno-beli su poveli golom Andrije Pavlovića u 11. minutu iz penala, a izjednačio je Andrej Ivan u 77. minutu, takođe sa bele tačke.

Prva kontrolna utakmica Partizana na pripremama u Turskoj zadovoljila je u svakom smislu trenera ekipe Gordana Petrića, najviše zbog činjencie da se niko nije povredio, ali i zbog drugih važnih elemenata fudbalske igre.

- Dobro, rezultat mi nije bitan sad, bitno mi je da su pre svega momci istrčali, pokazali nešto što smo dosad radili na treningu, neku agresisivnost, pogotovo u prvom poluvremena. Tako da, zadovoljan sam, niko se nije povredio - sumira Petrić.

U prvom poluvremenu je Partizan pokazao mnogo veću agresiju nego u drugom, što je Petrić objasnio velikim brojem izmena.

- Sama postavka igrača za prvo poluvreme daje ti mogućnost da to uradiš, u drugom poluvremenu su bili totalno drugi igrači i nedostajalo je par igrača koji su to mogli da ispune u drugom poluvremenu. Druga postava je druga postava. Pomešali smo danas, svi su odradili ono što su trebali da odrade. Videlo se, fizička priprema je dobra, ovo je naša prva utakmica, ali to ne menja nama ništa - da li je prva ili zadnja. Mislim da momci dobro rade. Da, prvo je bilo totalno drugačije od drugog, drugi igrači, no sve u svemu zadovoljan sam.

Baždar je, utisak je svih, pa i rivala, ostavio najbolji utisak. Na ovu konstataciju usledio je tipičan odgovor u Petrićevom stilu.

- Jeste, Samed je ostavio takav utisak možda zato što je visok dečko, ovako lepuškast i plavušan... - u svom stilu će trener Partizana, da bi se potom uozbiljio:

- Samed je dobro odigrao prvo poluvreme, nema šta, svi su na nivou koji trebaju da budu. Postoje još neke situacije koje treba se poprave, ali i teške su noge... Generalo sam zadovoljan, pogotovo što smo, kažem, odigrali bez povreda - zaključio je Gordan Petrić.

 

Ostavite komentar