Sport > Fudbal

Rikardo iz Partizana dobio SRPSKI PASOŠ, Mustafa iz Zvezde sledeći

Gomeš je na 30 utakmica postigao 19 golova i zabeležio šest asistencija. Mustafa je od letos u prvom timu šampiona

Izvor: K1info

15/12/2022 > 13:11

podeli vest:

Rikardo iz Partizana dobio SRPSKI PASOŠ, Mustafa iz Zvezde sledeći
Foto: Starsport


Fudbaler Partizana Rikardo Gomeš dobio je danas pasoš i državljanstvo Srbije, a u procesu da isti učini je i Ibrahim Mustafa iz Crvene zvezde.

Kako prenosi "Mozzart sport" napadač sa Zelenortskih Ostrva i najbolji strelac crno-belih u ovoj sezoni pridružio se Birbasu Nathu, koji je ranije ove godine dobio srpsko državljanstvo.

Od stranaca u Partizanu sada ostaju Hamidua Traore, Kvinsi Menig, Patrik Andrade i Fuseni Dijabate. 

Gomeš je ove sezone na 30 utakmica postigao 19 golova i zabeležio šest asistencija. On je za Partizan nastupao i u sezoni 2018/2019 kada je postigao 26 golova.

Posle Mohameda Bena i Gelora Kange, u prolećnom delu sezone kao stranac se od Zvezdinih internacionalaca neće računati ni Ibrahim Mustafa. Proces dobijanja srpskog državljanstva za momka iz Gane se privodi kraju, a kako sada stoje stvari ostaće u ekipi koja juri duplu krunu na proleće.

Mustafa je u Crvenu zvezdu stigao u jesen 2019. godine i prošao probu u omladinskoj školi, od leta 2022. je pri prvom timu, a prethodno je u zimu 2021. produžio ugovor do 2025. Nalazio se u međuvremenu na pozajmicama u Zlatiboru, Radničkom iz Sremske Mitrovice i Novom Pazaru.

 

Ostavite komentar