Sport > Fudbal

Miljenik DELIJA napušta ZVEZDU posle pet godina: Iz Beograda pravac - KIPAR

Krilni napadač je već napustio pripreme crveno-belih u Antaliji

Autor: K1info/mozzartsport.com

14/01/2023 > 19:59

podeli vest:

Miljenik DELIJA napušta ZVEZDU posle pet godina: Iz Beograda pravac - KIPAR
Foto: Starsport


Izgleda da je posle pet godina tokom kojih je El Fardu Ben nosio crveno-beli dres došlo vreme da najbolji stranac-strelac u istoriji Crvene zvezde napusti klub.

Naime, fudbaler sa Komorskih Ostrva je napustio pripreme Zvezde u Antaliji i, kako piše Mozzartsport, posle dolaska u Beograd, sutra će krenuti put Nikozije.

Tamo bi krilni napadač, koji je u međuvremenu dobio i srpski pasuš i prestao da ima status stranca, trebalo da potpiše ugovor sa Apoelom, što znači da bi treći put u karijeri sarađivao sa Vladanom Milojevićem, posle zajedničkog pregalačkog rada u Crvenoj zvezdi i grčkom Panioniosu.

Ben je neko ko je ostavio dubok trag na Marakani i bio je omiljen među navijačima što pokazuju i objave Delija na Tviteru, u kojem mu zahvaljuju za sve što je dao za Zvezdu.

El Fardu Ben je sigurno jedan od najboljih stranaca (dok nije dobio naš pasoš) koji ikada igrali u crveno-belom dresu, a koliko je značio klubu svedoči i činjenica da mu je Crvena zvezda dala dozvolu da ode u Apoel kao slobodan igrač, šest meseci pre isteka ugovora.

Ben je, inače, najbolji strelac od svih stranaca koji su nastupali za Zvezdu. Igrajući za beogradski klub, El Fardu Ben je u 196 nastupa dao 83 gola i imao 47 asistencija. Osvojio je pet titula prvaka Srbije, dva nacionalna kupa, učestvovao u povratku crveno-belih na evropsku mapu...

Odlazak u Apoel je verovatno pravi potez za ovog 33-godišnjaka, s obzirom na to da je u Crvenoj zvezdi izgubio status prvotimca još kod Dejana Stankovića, a ni dolaskom Miloša Milojevića se nije mnogo toga promenilo. Igrao je sve manje - ove sezone 11 utakmica i dva gola u Superligi - pa je odluka o odlasku bila i logična.

 

Ostavite komentar