Sport > Fudbal

Vučić primio PREDSEDNIKA UEFA Čeferina: I SRBIJA će moći da organizuje FINALE Lige šampiona

Ugledni gost istakao da je saradnja sa FSS na izuzetnom nivou

Izvor: K1info/Tanjug

13/01/2023 > 16:31

podeli vest:

Vučić primio PREDSEDNIKA UEFA Čeferina: I SRBIJA će moći da organizuje FINALE Lige šampiona
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom sa kojim je razgovarao o jačanju saradnje, zajedničkim aktivnostima u pogledu promocije najviših vrednosti za koje se zalaže evropska kuća fudbala, kao i o velikim projektima u koje Srbija ulaže u skladu sa najvišim standardima UEFA.

Vučić je, poželevši doborodošlicu predsedniku UEFA, istakao da je Čeferin umnogome unapredio ovu organizaciju, kao i da će Srbija i njen nacionalni fudbalski savez ostati pouzdan partner UEFA kada je u pitanju zalaganje za konkretnu realizaciju strategije i kontinuiranog napretka fudbalskog sporta.

Vučić je posebno istakao snažan zamah ulaganja države Srbije u fudbal u celini, a pogotovo u izgradnju stadiona širom Srbije i dodao da se u našoj zemlji trenutno grade vrhunski stadioni u Leskovcu, Zaječaru, Loznici i ostalim gradovima u kojima je to predviđeno.

Kako je rekao u Surčinu se planira izgradnja nacionalnog stadiona u skladu sa najvišim standardima UEFA, čime će se Srbija svrstati u red onih zemalja koje mogu da organizuju i vrhunske fudbalske događaje, poput finala Lige šampiona.

Predsednik UEFA Čeferin zahvalio je predsedniku na srdačnom gostoprimstvu, istakavši da je saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije na izuzetnom nivou.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Aleksandar Čeferin na sastanku sa predsednikom Srbije

Čeferin je dodao da UEFA i FSS zajedno i posvećeno rade na realizaciji strategije koja pre svega promoviše kvalitetan fudbal, međusobno poverenje, konkurentnost i ukupni prosperitet fudbalskog sporta, a posebno mladih fudbalera kojima treba obezbediti najbolje i fer uslove za razvoj i napredak.

Sagovornici su se saglasili da veliki projekti i ulaganja Srbije u izgradnju stadiona i unapređenje fudbala u našoj zemlji daju ogroman doprinos poboljšanju konkurentske ravnoteže u evropskom fudbalu i smanjenju jaza između elitnih i ostalih klubova, što i predstavlja jedan od glavnih ciljeva delovanja UEFA u narednom periodu, navodi se u saopštenju pres službe predsednika.

 

Ostavite komentar