PRIPREMITE TELO ZA GOSPOJINSKI POST Kako da se pravilno i bez šoka organizam prilagodi postu od 14. avgusta
Pripremite se za Gospojinski post kroz savete koji olakšavaju duhovno i telesno pročišćenje.
04.08.2025
VERA I TRADICIJApodeli vest:
Početak Gospojinskog posta mnoge domaćice inspiriše da iz svoje kuhinje iznesu proverene posne recepte – one koji su i ukusni i hranljivi, a opet lagani za stomak. Tikvice zapečene u paradajz sosu upravo su jedno od tih jela koje miriše na leto, a u isto vreme savršeno odgovara pravilima posta.
Sastojci:
3 srednje tikvice
2 čena belog luka
400 ml paradajz sosa ili pelata
1 crni luk
50 ml ulja
so, biber po ukusu
kašičica suvog biljnog začina
prstohvat šećera (po želji, da ublaži kiselinu paradajza)
svež peršun za posipanje
Pripremite se za Gospojinski post kroz savete koji olakšavaju duhovno i telesno pročišćenje.
04.08.2025
VERA I TRADICIJAPriprema:
U podmazanu vatrostalnu posudu poređajte sloj tikvica, prelijte delom paradajz sosa, pa ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Završite slojem sosa. Pokrijte folijom i pecite na 200°C oko 20 minuta, zatim skinite foliju i zapecite još 10 minuta da tikvice dobiju lepu boju.
Pre služenja pospite sitno seckanim peršunom.
Zašto je ovo savršeno jelo za post?
Lagano, mirisno i puno ukusa – a opet bez ijedne namirnice koja krši pravila posta. Možete ga poslužiti uz parče svežeg hleba ili integralne pogače, a jednako je ukusno i toplo i hladno.
BONUS VIDEO:
Nema boljeg saveta od onog koji majka da, a ovi saveti za kuvanje olakšavaju pripremu ukusnih jela.
12.08.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar