SLATKI KUPUS NA KAŠIKU Jednostavno, posno i miriše na domaću kuhinju
podeli vest:
 
                    Kad na pijacama zamiriše prvi mladi kupus, zna se – proleće je zaista stiglo. A nema ništa lepše nego kad iz kuhinje dopire miris jednostavnog, toplog jela koje se jede na kašiku, bez mnogo filozofije. Slatki kupus, bez mesa, samo sa povrćem i malo zaprške, prava je klasika domaće trpeze – posno, jeftino, zdravo i za prste da poližeš.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Priprema je brza i laka, a ukus – pun, bogat i topao. Idealno za dan kada ne znaš šta da skuvaš, a hoćeš nešto „na kašiku“ i iz jednog lonca.
Potrebno je:
                                                                            
                                        
                                                                                    
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
1 koren celer
50 ml kuvanog paradajza
2 krompira na kockice
1 ljuta sveža paprika
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Mala zaprška
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Ulje
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašičica brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        3 lena seckanog belog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Mlevena paprika
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Suvi začin
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Priprema:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Pola glavice kupusa iseći i staviti na dno, preko staviti celer, šargarepu krompir luk, pa prekriti drugom polovinom kupusa. Odozgo staviti papriku ljutu i naliti vodom i kuvati. U kupus staviti zapršku. Na ulju propržiti beli luk i brašno dodati papriku pa sipati u kupus. Ubaciti suvi uzačin i soli po želji. Na kraju staviti peršunov list.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Kako izgleda prirpema kupusa pogledajte u video prilogu:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar