SLATKI KUPUS NA KAŠIKU Jednostavno, posno i miriše na domaću kuhinju
podeli vest:

Kad na pijacama zamiriše prvi mladi kupus, zna se – proleće je zaista stiglo. A nema ništa lepše nego kad iz kuhinje dopire miris jednostavnog, toplog jela koje se jede na kašiku, bez mnogo filozofije. Slatki kupus, bez mesa, samo sa povrćem i malo zaprške, prava je klasika domaće trpeze – posno, jeftino, zdravo i za prste da poližeš.
Priprema je brza i laka, a ukus – pun, bogat i topao. Idealno za dan kada ne znaš šta da skuvaš, a hoćeš nešto „na kašiku“ i iz jednog lonca.
Potrebno je:
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
1 koren celer
50 ml kuvanog paradajza
2 krompira na kockice
1 ljuta sveža paprika

Mala zaprška
Ulje
1 kašičica brašna
3 lena seckanog belog luka
Mlevena paprika
Suvi začin
Priprema:
Pola glavice kupusa iseći i staviti na dno, preko staviti celer, šargarepu krompir luk, pa prekriti drugom polovinom kupusa. Odozgo staviti papriku ljutu i naliti vodom i kuvati. U kupus staviti zapršku. Na ulju propržiti beli luk i brašno dodati papriku pa sipati u kupus. Ubaciti suvi uzačin i soli po želji. Na kraju staviti peršunov list.
Kako izgleda prirpema kupusa pogledajte u video prilogu:
SVEŽE JUTRO U SRBIJI Pljuskovi tokom prepodneva, a evo kada stiže stabilizacija vremena
U prestonici će tokom popodneva duvati košava
pre 2 sata
VestiI DALJE PRIJATNO TOPLO U VEĆEM DELU ZEMLJE Tokom jutra oblačno i svežije
U subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar