POSNI BUREK Uživajte u svakom sočnom i hrskavom zalogaju!
podeli vest:
 
                    Zdrav posni burek, ovo kad probate praviće te ga i kad nije post. Hrskav, sočan i pun iznenađenja, ovaj burek će vas osvojiti na prvi zalogaj. U nadevu se kriju pažljivo odabrani sastojci koji se savršeno dopunjuju. Jedan od njih je sigurno praziluk, a šta je ostalo, otkrijte sami u videu! Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas oduševiti. Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima! 
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Potrebno je:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 manji praziluk
                                                                                                    
                                
                                                                                                        250 gr šampinjona
                                                                                                    
                                
                                                                                                        4 kašike sojinih pahuljica
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 tikvica rendana i posoljena
                                                                                                    
                                
                                                                                                        3 čena belog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        suvi začin
                                                                                                    
                                
                                                                                                        mlevei biber
                                                                                                    
                                
                                                                                                        500 gr tankih kora
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ulje
                                                                                                    
                                
                                                                                                        kisela voda
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
Na ulju propržiti seckan praziluk. Dodati isečene šampinjone na sitno ja sam u secku. Kad se proprže ubaciti sojine pahuljice koje smo potopili u vodu pa ocedili i ocedjene tikvice izrendane. Sve pržiti oko 20 minuta da ispari tečnost. Posoliti ili dodati suvi začin i ml biber kao i seckan beli luk.
Pleh obložiti pek papirom pa ga premazati uljem. Koru staviti na dno pa još dve i svaku premazati uljem i poprskati kiselom vodom. Na svaku staviti nadeva bar 3 kašike i rasporediti. Odozgo opet tri kore pa nadev i tako do kraja. Prekriti sa korama i ušuškati lepo sve unutra. Premazati uljem i naprskati kiselom vodom. Peći oko 50 minuta. Istresti na dasku i seći vruć. Fantastičajn je! Probajte!
A kako se burek sprema pogledajte u videu:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar