NAJBRŽA POSNA TORTA! Za manje od 30 minuta gotova - bez kuvanja i pečenja!
Ova torta je dokaz da brze i jednostavne poslastice mogu biti izuzetno ukusne i privlačne
11.12.2024
Posna jelaOna je tradicija i uživanje u svakom zalogaju
podeli vest:
Riblja čorba je nezaobilazan specijalitet u mnogim domaćinstvima, posebno tokom posta i praznika. Svojim bogatim ukusom i hranljivošću oduševljava sve generacije. Donosimo vam recept za riblju čorbu od više vrsta ribe, savršenu za svaku priliku.
Sastojci za savršenu čorbu
Za osnovu čorbe:
1 kg sveže ribe (kombinacija šarana, soma, smuđa i štuke)
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 manji celer
2 paradajza (ili 200 ml soka od paradajza)
2 paprike (jedna ljuta i jedna slatka, po želji)
2 čena belog luka
3 kašike ulja
Začini:
2 kašičice aleve paprike
Priprema korak po korak
1. Priprema ribe:
Očistite ribu, uklonite krljušti i iznutrice, pa je isecite na komade srednje veličine. Ako imate glavu ribe, sačuvajte je jer ona daje dodatnu punoću ukusu.
2. Kuvanje povrća:
Ova torta je dokaz da brze i jednostavne poslastice mogu biti izuzetno ukusne i privlačne
11.12.2024
Posna jelaIdealan je za hladne zimske dane kada tražite nešto što greje dušu i telo. Uživajte!
11.12.2024
Posna jela3. Dodavanje paradajza i začina:
Dodajte iseckani paradajz ili sok od paradajza i kuvajte još 5 minuta. Zatim ubacite lovorov list, alevu papriku, so i biber.
4. Kuvanje ribe:
Dodajte komade ribe i nalijte vodom tako da svi sastojci budu prekriveni. Pustite da čorba provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte na laganoj temperaturi oko 30–40 minuta.
5. Završni dodaci:
6. Dekoracija i posluživanje:
Izvadite lovorov list i po želji komade ribe prebacite na tanjir za serviranje. Čorbu pospite sveže seckanim peršunom i poslužite uz domaći hleb ili projice.
Ovaj jednostavan recept zahteva minimalne sastojke, a rezultat je preukusan obrok za celu porodicu
10.12.2024
Posna jelaUživajte u svakom zalogaju ovog jednostavnog i ukusnog recepta
06.12.2024
Posna jelaSaveti za još bolji ukus
Kombinacija različitih vrsta ribe daje bogatiji ukus, ali pazite da riba bude sveža.
Riblja čorba je više od običnog obroka – ona je tradicija i uživanje u svakom zalogaju. Isprobajte ovaj recept i oduševite porodicu i prijatelje bogatim ukusom i aromom!
BONUS VIDEO:
Ove pljeskavice su savršene za post, ručak ili laganu večeru
05.12.2024
Posna jelaUz nekoliko osnovnih sastojaka i malo strpljenja, možete pripremiti sarme koje će oduševiti celu porodicu
04.12.2024
Posna jelaPogodan je i za vegetarijance, one koji poste ali i za sve one koji žele ukusan i zdrav obrok
02.12.2024
Posna jelaPriprema je jednostavna, a rezultat je obrok koji će oduševiti celu porodicu
29.11.2024
Posna jela
Ostavite komentar