RAZLIKE SE NE MOGU SAKRITI Evo kako da prepoznate dobru piletinu
podeli vest:

Piletina je jedno od najčešće korišćenih mesa u domaćinstvu – pristupačna je, lako se priprema i odgovara uz gotovo svako jelo. Upravo zbog toga kupci često tragaju za najkvalitetnijim komadima, ali razlika između sveže i tretirane piletine nije uvek lako uočljiva.
Kako kažu iskusni mesari, kvalitet piletine teško je proceniti samo pogledom. Tek kada se meso stavi na tiganj ili u rernu, razlike postaju očigledne – u ukusu, mirisu i samoj teksturi. Međutim, postoje male cake koje mogu pomoći i pri samoj kupovini.
Najpre, obratite pažnju na miris – sveža piletina nema jak ni neprijatan miris. Ukoliko osetite i najmanju sumnjivu notu, bolje je preskočiti. Takođe, pritisnite komad mesa – ako se meso brzo vraća u prvobitni oblik, to je dobar znak svežine.
LEDENA KAFA KAO IZ KAFIĆA Trik zbog kog neće izgubiti aromu, ima da bude perfektna
Ima da bude i lepša i jača od one koju naručujete na plaži...
pre 20 sati
MozaikJoš jedan savet jeste da prilikom kupovine zamolite da vam preseku komad. Boja u unutrašnjosti treba da bude jednaka spoljašnjoj, bez tamnih ili zelenkastih nijansi. To je jedan od sigurnijih načina da procenite da li je meso zaista sveže.
Na kraju, sve se svodi na poverenje. Najbolje je kupovati meso kod proverenih prodavaca, gde znate da se poštuju pravila čuvanja i higijene.
BONUS VIDEO:
VELIKI POŽAR U PODNOŽJU DIVČIBARA Vatra preti i vikendicama, evo gde gori (VIDEO)
Vatrogasci su pristigli na teren
pre 3 minuta
Srbija
Ostavite komentar