Slobodno vreme > Gurmanlook

KAKO SE PRAVE PROZIRNE, MEKANE I FINE PALAČINKE Recept za početnike!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

20/06/2025 > 17:24

podeli vest:

KAKO SE PRAVE PROZIRNE, MEKANE I FINE PALAČINKE Recept za početnike!
Foto: Jelena Petrović


Dobrodošli u Bakinu kuhinju! Ako ste oduvek želeli da napravite prozirne, mekane i fine palačinke koje se ne lepe i nisu žilave, a pritom ste početnik u kuhinji – došli ste na pravo mesto!

Ovaj recept je toliko jednostavan, bez komplikovanih koraka, a garantuje savršen rezultat svaki put.  Pripremite se za najukusnije palačinke koje ste ikada probali, idealne za doručak, užinu, ili kada god poželite nešto slatko! Pogledajte video i uverite se sami koliko je lako.

Jelena Petrović


Potrebno je:
2 jaja
300 ml mleka
1 šolja brašna /od 200 gr/
ulje
malo soli
nadev po želji


Priprema:
Umutiti jaja žicom, dodati mleko malo soli i dodavati polako brašno. Mutiti da se razbiju grudvice. Tiganj dobro ugrejati premazati  uljem i sipati pola kutlače testa i razliti po tiganju. Peći na sniženog temperaturi pa okrenuti kad se zarumeni sa jedne strane.-
Nadev možete sami odrediti ono što vam deca najviše vole.

Palačinke su mekane, fine, prozirne, nisu žilave i jako su ukusne!

Ostavite komentar