Slobodno vreme > Gurmanlook

KRMENADLE KOJE SU TOLIKO SOČNE DA SE RASPADAJU Ne propustite ovaj recept!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

17/06/2025 > 15:45

podeli vest:

KRMENADLE KOJE SU TOLIKO SOČNE DA SE RASPADAJU Ne propustite ovaj recept!
Foto: Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic


Pripremite se za kulinarski doživljaj! Donosimo vam recept za sočne krmenadle koje se tope u ustima kao puter, prelivene najboljim saftom koji ste ikada probali! Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda. Savršen spoj mekog mesa i bogatog umaka učiniće da svi traže repete. Služite uz krompir i salatu i uživajte u svakom zalogaju. Pogledajte video i otkrijte tajnu!

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic


Potrebno je:
3-4 krmenadle
2-3 kašike brašna
1 kašičica slatke paprike
soli ml. biber
suvi začin
1 veća glavica crnog luka
3 čena belob luka
1 sveža paprika može ljuta
1 paradajz ili iz flaše

Priprema:

Krmenadle malo izlupati krmenadle posoliti i pobiberiti. Na foliju staviti brašno i ml papriku izmešati. Svaku krmenadlu uvaljatai u
brašno pa ih propržiti  malo na ulju, Izvaditi  pa tu ubaciti seckan luk crni i beli i sve i zelenu paprika.
Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic


Pred kraj dodati  oljušten  i seckan paradajz. Dodati suvi začinć U jednu činiju dodati 2 kašike brašna  ostalo od krmenadli, dodati 300 ml vode dodati origano može i kašičica belog luka u granulama.

Krmenadle staviti u tepsiju pa prelito sa prženim  lukom i sipati vodu sa brašnom. Pokriti folijom  a rernu zagrejati na 220 stepeni. Pred kraj otklopiti  i zapeći krmenadle. Služiti uz krompir i salatu. 

Prijatno!

Ostavite komentar