POSNA PASTA SA DOMAĆIM PESTO SOSOM Nešto drugačije a domaće, baš onako kako volite
podeli vest:

U vreme posta svi tražimo jela koja su ukusna, hranljiva i lako se spremaju – a da pri tom ne odstupamo od pravila. Upravo takvo jelo dolazi pravo iz domaće kuhinje i oslanja se na skromne, ali bogate sastojke – bundeva i domaći pesto sos.
Ova posna pasta od bundeve ne samo da je savršena za svaki dan tokom posta, već je i odlična opcija kad poželite da se počastite nečim drugačijim, a opet laganim i zdravim.

Šta vam je potrebno?
1 srednja bundeva (oko 400 g očišćene)
250 g posne testenine (po želji)
2 čena belog luka
maslinovo ulje
so, biber, malo limunovog soka
Za domaći posni pesto sos:
šaka svežeg bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike semenki suncokreta ili oraha
so po ukusu
malo limunovog soka ili kašičica sirćeta
Kako se sprema?
Bundeva se najpre peče u rerni – isecite je na kocke, poprskajte maslinovim uljem, dodajte beli luk i pecite dok ne omekša i zamiriše. U međuvremenu, skuvajte testeninu po uputstvu.
Pesto sos se priprema tako što sve sastojke stavite u blender i izmiksate dok ne dobijete glatku, mirisnu masu.
Kad je bundeva pečena, izgnječite je viljuškom ili izmiksajte štapnim mikserom, začinite po ukusu, i pomešajte sa kuvanom testeninom. Dodajte kašiku-dve pesto sosa i sve lagano sjedinite.
Posno, ukusno i drugačije
Ovaj recept je idealan za sve koji poste, ali i za one koji paze na ishranu. Ne sadrži ništa teško za stomak, a bundevu i bosiljak mnogi smatraju pravim blagom za organizam. Osim toga, izgleda kao jelo iz restorana – a priprema se lako, iz srca domaće kuhinje.
Probajte je već danas – jer post ne mora da bude monoton, pogotovo kad imamo ovako divne ukuse na raspolaganju.
BONUS VIDEO:
SKANDAL NAD SKANDALIMA! LAŽNI ZUBAR POSAO UČIO PREKO INTERNETA Sa dvoje pomoćnika zaradio 160.000 evra...
Trio uhapšen ranije ovog meseca
pre 2 sata
Svet
Ostavite komentar