KROMPIR IZ RERNE KOJI SE PAMTI Zapečen sa jajima, jogurtom i kačkavaljem – idealan ručak bez mesa!
podeli vest:

Ako vam je ponestalo ideja za brz, ukusan i sočan obrok bez mesa – ovo je pravi recept za vas! Zapečeni krompir sa kuvanim jajima, jogurtom i kačkavaljem topi se u ustima i miriše na detinjstvo. Spremite sve u jednoj tepsiji, ubacite u rernu i uživajte u savršenom domaćem ručku.
Potrebno je:
3 kuvana jaja
2 jaje
200 ml jogurta
granule belog luka kašika
kačkavalj po želji
so..biber suvi začin
Priprema:
Tepsiju premazati obilno uljem. Krompir iseći na listiće pa ga posoliti i pobiberiti i dodati malo uljai izmešati. Poređati na dno pola krompira pa iseći na krugove kuvana jaja, posoliti ih. Odozgo drugi deo krompira. U činiju razbiti jaje, dodati jogurt 30 ml ulja i mleko pa dobro izmešati. Preliti krompir i izrendati odozgo kačkavalj.
Peći na 210 stepeni C oko 50 min. Krompir neopisivo dobar, ma vrhhh!
Ostavite komentar