Slobodno vreme > Gurmanlook

KROMPIR IZ RERNE KOJI SE PAMTI Zapečen sa jajima, jogurtom i kačkavaljem – idealan ručak bez mesa!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

09/06/2025 > 07:30

podeli vest:

KROMPIR IZ RERNE KOJI SE PAMTI Zapečen sa jajima, jogurtom i kačkavaljem – idealan ručak bez mesa!
Foto: Jelena Petrović


Ako vam je ponestalo ideja za brz, ukusan i sočan obrok bez mesa – ovo je pravi recept za vas! Zapečeni krompir sa kuvanim jajima, jogurtom i kačkavaljem topi se u ustima i miriše na detinjstvo. Spremite sve u jednoj tepsiji, ubacite u rernu i uživajte u savršenom domaćem ručku.

Jelena Petrović

Potrebno je:

500 gr krompira
3 kuvana jaja
2 jaje
200 ml jogurta
granule belog luka kašika
kačkavalj po želji
so..biber suvi začin

Priprema:
Tepsiju premazati obilno uljem. Krompir iseći na listiće  pa ga posoliti i pobiberiti i dodati malo uljai izmešati. Poređati na dno pola krompira  pa iseći na krugove kuvana jaja, posoliti ih. Odozgo drugi deo krompira. U činiju razbiti jaje, dodati jogurt 30 ml ulja i mleko pa dobro izmešati. Preliti krompir i izrendati odozgo kačkavalj.
Peći na 210 stepeni C oko 50 min. Krompir neopisivo dobar, ma vrhhh!

Ostavite komentar