Slobodno vreme > Gurmanlook

PICA ROLAT Brže od pice, lakše od gibanice – ovaj se recept traži!

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

04/06/2025 > 16:30

podeli vest:

PICA ROLAT Brže od pice, lakše od gibanice – ovaj se recept traži!
Foto: Shutterstock


Ako ste u potrazi za jelom koje se brzo priprema, a izgleda i miriše kao da ste se baš potrudili – pizza rolat je prava stvar! Savršen za večeru, doručak, rođendane, izlete i sve situacije kada želite da obradujete ukućane ili goste nečim toplim, mekanim i punim ukusa.

Ovaj recept je spoj tradicionalne gibanice i picesa sve korama, sirom, salamom i kečapom – a najbolje od svega je što ga možete pripremiti za manje od pola sata.

Shutterstock

Sastojci koji vam trebaju:

500 g tankih kora za gibanicu

200 ml pavlake (može i kisela ili neutralna)

4 jaja

Prstohvat origana

200 g kečapa

300 g trapist sira (narendanog)

400 g salame po izboru (npr. pileća, šunkarica, kulen)

Malo ulja za podmazivanje pleha

Po želji: pečurke, kiseli krastavci, masline...

Priprema:

Umutite pavlaku i jaja, dodajte malo soli.

Kore podelite tako da dobijete dva dela po 6 listova.

Na ravnu površinu stavite prvi sloj – dva lista kore jedan preko drugog. Premažite ih umućenom smesom od pavlake i jaja.

Zatim nanesite sloj kečapa, pospite origanom, pa poređajte salamu.

Na sledeći sloj stavite narendan trapist, pa opet pavlaka-jaja smeša.

Sve zajedno urolajte pažljivo, da dobijete „rolat“.

Ponovite postupak s drugim delom kora.

Dobijene rolate možete seći na parčiće debljine oko 2 cm, slagati u podmazan pleh i još jednom ih odozgo premazati ostatkom pavlake i jaja.

Pečenje:

Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene i zamirišu tako da svi krenu ka kuhinji pre nego što kažete „ručak je gotov“!

Domaćinski savet:

Ovo jelo možete praviti i unapred, pa zalediti u sirovom ili pečenom stanju. Takođe, idealno je za razna punjenja – dodajte gljive, kukuruz, masline, pa čak i ljuti kulen ako volite jače ukuse.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar