Slobodno vreme > Gurmanlook

BRZI RASCVETANI, HRSKAVI HLEB KOJI SE NE MESI Fantastičan užitak za tvoje nepce!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

03/06/2025 > 07:15

podeli vest:

BRZI RASCVETANI, HRSKAVI HLEB KOJI SE NE MESI Fantastičan užitak za tvoje nepce!
Foto: Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic


Ovaj recept je pravi pogodak za sve koji vole domaći hleb, a nemaju puno vremena za mešenje. Jednostavan je, brz, a rezultat je apsolutno savršen – hrskav i predivno rascvetan!

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic



Potrebno je:

500 gr branka
350  ml vode
malo soli
20 gr kvasca

Priprema:

U činiju staviti brašno   dodati so  i kvasac koji ste potopili u malo vode 50 ml  Izmutiti kvasac sa 1 kašičicom šećera. Kad se kvasac istopi sipati u činiju sa brašnom Dodati ostatak vodekoja mora da bude toplo bar 50 stepeni. Sa varjačom samo izmešati da voda pokupi brašno i pokriti folijom 40 minuta da odstoji.


Na sto posuti brašna pa istresti testo koje je retko. pa polako poklapati  testo sa jedne i druge strane poklopiti.

Zatim rukama malo pritisnuti i formirati manji pravougaonik. Poklopiti jednu stranu do pola pa drugu stranu poklopiti preko njega.
Opet razvući i pritiskati rukama pa opet preklopiti na isti način. Tako 5-6 puta. Formirati loptu  pa polppiti krpom da stoji 15 minuta.
Ta to vreme veću šerpu ili pekač  sa poklopcem staviti  u rernu na 240 stepeni da se greje.

Hleb je malo porastao pa izvaditi šerpu otklopiti polako jako je vrelo i staviti loptu od testa u šerpu, Oštrim nožem napraviti krst na
strdini raseći testo i poklopiti i peći 30 minuta.Otklopiti i peći na 210 steoeni C još 15-20 minuta. Tako hrskav, rascvetan. Uživajte!

Ostavite komentar