Slobodno vreme > Gurmanlook

KROMPIR KAKAV NISTE PROBALI Sladak kao med, ima da "pukne" tepsija za tren oka

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

26/05/2025 > 08:06

podeli vest:

KROMPIR KAKAV NISTE PROBALI Sladak kao med, ima da "pukne" tepsija za tren oka
Foto: Jelena Petrović


Otkrijte tajnu najukusnijeg krompira koji će vas ostaviti bez daha! Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju mekog krompira, slatkog luka i šargarepe, sa dodatkom belog luka i pirinča koji upija sve arome. Pečen pod folijom do savršenstva, a zatim zapečen do zlatne hrskavosti, ovaj krompir je toliko sočan i kremast da vam hleb neće ni trebati. Idealan je kao posno jelo, a najbolje se slaže uz laganu supicu i svežu salatu. Pripremite se za gastronomski užitak koji će vas naterati da ogrebete tepsiju!

Jelena Petrović


Potrebno je:
500 gr krompira na kolutove
1 veća glavica crnog luka
1 veća šargarepa
4 čema belog luka
3 kašike opranog pirinča
suvi začin
ml biber
ulje

Priprema:
Listove krompira posuti sa suvim začinom  mleveni biber i malo ulja pa izmešati. Tepsiju podmazati uljem pa poređati pola krompira  pa dodati na krugove luk šargarepu i na listiće beli luk.

Jelena Petrović

Pirinač oprati pa rasporediti. Pokriti ostatkom krompira. Sipati oko 200 ml vode malo odozgo dodati ulja pa pokriti folijom i peći na 210 stepeni C oko 50 minuta. Pred kraj otkriti da se zapeče.

Ponekad mu je potrebno i sat vremena da lepo zarumene. Servirati uz posnu supicu i salatu. Za ovakav krompir nije potreban hleb. Jako ukusan fini sočan kremast i jako ukusan.

Ostavite komentar