ZAŠTITNIK DECE I MLADIH Danas slavimo Svetog Jakinta — pali se sveća i moli mu se za spas!
Slobodno vreme
podeli vest:
Otkrijte tajnu najukusnijeg krompira koji će vas ostaviti bez daha! Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju mekog krompira, slatkog luka i šargarepe, sa dodatkom belog luka i pirinča koji upija sve arome. Pečen pod folijom do savršenstva, a zatim zapečen do zlatne hrskavosti, ovaj krompir je toliko sočan i kremast da vam hleb neće ni trebati. Idealan je kao posno jelo, a najbolje se slaže uz laganu supicu i svežu salatu. Pripremite se za gastronomski užitak koji će vas naterati da ogrebete tepsiju!
Priprema:
Listove krompira posuti sa suvim začinom mleveni biber i malo ulja pa izmešati. Tepsiju podmazati uljem pa poređati pola krompira pa dodati na krugove luk šargarepu i na listiće beli luk.
Pirinač oprati pa rasporediti. Pokriti ostatkom krompira. Sipati oko 200 ml vode malo odozgo dodati ulja pa pokriti folijom i peći na 210 stepeni C oko 50 minuta. Pred kraj otkriti da se zapeče.
Ponekad mu je potrebno i sat vremena da lepo zarumene. Servirati uz posnu supicu i salatu. Za ovakav krompir nije potreban hleb. Jako ukusan fini sočan kremast i jako ukusan.
Ostavite komentar