DEČJE GLISTE SE POJAVILE U BEOGRADSKOM VRTIĆU! Zaraženi mališani iz ovog naselja! Roditelji izdali apel
Zdravlje 
        podeli vest:
 
                    Dragi moji, ako vam treba nešto ukusno, brzo i jednostavno za užinu ili večeru, imam pravi recept za vas! Ovo fino pecivo sa sočnim kačkavaljem i aromatičnom kobasicom priprema se za tren oka, a sigurna sam da će nestati sa stola brzinom svetlosti! Meko testo, bogat nadev i hrskava korica čine ovo pecivo neodoljivim. Savršeno je toplo, ali i hladno, pa ga možete poneti i za doručak ili kao brzi obrok. Pratite jednostavne korake i uživajte u fantastičnom ukusu! Prijatno!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        250 gr brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        15 gr kvasca
                                                                                                    
                                
                                                                                                        150 ml mleka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašičica šećera
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo soli
                                                                                                    
                                
                                                                                                        150 gr kačkavalja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo kobasice tanje ili viršle
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Priprema
                                                                                                    
                                
                                                                                                        U mlako mleko izmrviti kvasac a i dodati jednu kašičicu šećera mleko mora da bude mlako pa kad to nadođe odnosno zapeni sipati u brašno i zamesiti testo glatko dodati malo i soli ostaviti da naraste 30 minuta na sobnoj temperaturi kad je poraslo razviti u veći tanjir i narendati u sredinu 50 g kačkavaljate Saviti testo sa svih strana a pa ga zatvoriti prstima.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
Ostavite komentar