KOBASICE U TESTU Fino pecivo za užinu, nestaće iz tepsije!
podeli vest:
Dragi moji, ako vam treba nešto ukusno, brzo i jednostavno za užinu ili večeru, imam pravi recept za vas! Ovo fino pecivo sa sočnim kačkavaljem i aromatičnom kobasicom priprema se za tren oka, a sigurna sam da će nestati sa stola brzinom svetlosti! Meko testo, bogat nadev i hrskava korica čine ovo pecivo neodoljivim. Savršeno je toplo, ali i hladno, pa ga možete poneti i za doručak ili kao brzi obrok. Pratite jednostavne korake i uživajte u fantastičnom ukusu! Prijatno!
Potrebno je:
250 gr brašna
15 gr kvasca
150 ml mleka
1 kašičica šećera
malo soli
150 gr kačkavalja
malo kobasice tanje ili viršle
Priprema
U mlako mleko izmrviti kvasac a i dodati jednu kašičicu šećera mleko mora da bude mlako pa kad to nadođe odnosno zapeni sipati u brašno i zamesiti testo glatko dodati malo i soli ostaviti da naraste 30 minuta na sobnoj temperaturi kad je poraslo razviti u veći tanjir i narendati u sredinu 50 g kačkavaljate Saviti testo sa svih strana a pa ga zatvoriti prstima.
Na jednu stranu pa prstom na kraju napraviti rupu u koju stavite komad kobasice. Testo pokrijete da malo nadođe a za to vreme rernu ugrejati na 200° C stepeni.
Kada je pecivo nadošlo premazati ga žumancetom i posuti susamom. Pećina 200° stepeni C 35 do 40 minuta pokreti krpom da malo omeknem pa navalite predobro fantastično za doručak ili užinu, uživajte!
VREME SLIČNO JUČERAŠNJEM U prestonici hladnije nego u ostalom delu zemlje
Magla ne popušta ni ovog jutra
14.12.2025
Vesti
Ostavite komentar