EKSPRESNA ČOKO-VANILA Fantazija - gotova za 15 minuta, ukus za pamćenje!
podeli vest:
 
                    Ako vam se najave gosti u poslednjem trenutku ili jednostavno želite da zasladite dan nečim brzim, jeftinim i neverovatno ukusnim – ova tortica bez pečenja biće pravo rešenje! Spoj pudinga, keksa i čokolade stvara savršeno nežan i bogat desert koji se priprema za manje od pola sata. Ne zahteva rernu, komplikovane sastojke ni kulinarsko umeće – a rezultat je slatkiš koji će svi obožavati.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Potrebno je:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        300 gr keksa  sa kakaom
                                                                                                    
                                
                                                                                                        300 gr  keksa petit beurre
                                                                                                    
                                
                                                                                                        2 pudinga o vanile
                                                                                                    
                                
                                                                                                        100 gr čokolade
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 gr maslaca ili margarina
                                                                                                    
                                
                                                                                                        šećer po želji
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 vanilin šećer
                                                                                                    
                                
                                                                                                        500 ml mleka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo mleka za keks
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo bele čokolade za ukrašavanje /po želji/
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
                                                                            
                                        
                                                                                    
Skuvati puding u mleku dodati maslac i čokoladu i sve izjednačiti. Uzan pleh obložite prozirnom folijom ugrejati malo mleka oko 200 ml pa mu dodati vanilin šećer i izmešati. Svetli keks umočiti u mleko premazati kremom od pudinga pa nasloniti u peleh, zatih umočiti tamni keks u mleko premazati pa zalepiti za svetli i tako do kraja.
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Prekriti volijom i ostaviti 10 min u frižideru pa ga istresti u poslužavnik ili na dasku. Skinuti foliju i premazati ostatkom kreme i posuti rendanom belom čokoladom ili kokosom. Vratiti u frižider da malo se prohladi i seći na koso kao što je prikazano u Videu Prelep ukus jako jeftina tortica za brze prilike.
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar