SOČNI BAKLAVA KOLAČ Za sve sladokusce, neodoljivo dobro!
podeli vest:
 
                    Ako volite sočne, aromatične kolače koji spajaju najbolje od čokolade i limuna – ovaj recept će vas oduševiti! Spoj dve boje, dva ukusa i neodoljivog sirupa stvara desert koji podseća na domaću baklavu, ali u modernijem ruhu. Priprema je jednostavna, a rezultat pravi praznik za čula. Pratite korake i uživajte u kolaču koji se topi u ustima!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Potrebno je:
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
za čokoladni deo:
                                                                            
                                        
                                                                                    
1 kašika šećera
1 kašika brašna
1 kašika griza
2 kašike ulja
2 štangle otopljene čokolade
1/2 praška za pecivo
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        svetli limun deo:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        2 jaja1 kašika šećer
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašika brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kaika griza
                                                                                                    
                                
                                                                                                        2 kašike ulja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        korica limuna 
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1/2 praška za peciva
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Za preliv
                                                                                                    
                                
                                                                                                        200 gr šećera
                                                                                                    
                                
                                                                                                        300 ml vode
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 ceo limun na kriške
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 vanilin šećer
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Priprema: 
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Umutiti prvo čokoladni deo. Jaja umutiti sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecimom. 
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Dodati  ulje i otopljenu čokoladu i sve izjednačiti. Pleh  premazati uljem i posuti brašnom. Sipati i izravnati. Peći 10 minuta na 200 stepeni. Za to vreme svetli deo spremiti. Umutiti jaja i šećer, dodati brašno i griz i prašak za pecivo.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Ubaciti ulje i koricu limuna i sve izjednačiti Izvadi kolač iz rerne pa preliti preko čokoladnog dela i peći još 30 minuta.  Malo ohladiti pa iseći na kocke. 
                                                                                                    
                                
                                                                                                        U šerpu staviti šećer vodu i limun na krugove kao i vanilin šećer. Neka vri  5-6 minuta pa preliti prohladjen i isečen kolač.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Ostaviti da upije i sasvim se ohladi, Služiti i sladiti se prelepa baklava kolač  Uživajte.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                    
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar