JEFTIN, JEDNOSTAVAN, A PREUKUSAN! Kolač sa pekmezom po bakinom receptu - mekan kao pena!
podeli vest:
 
                    Otkrijte tajnu najmekšeg i najsočnijeg kolača sa pekmezom po bakinom receptu! Ovaj jeftin, jednostavan i izdašan kolač se priprema brzo, a ukusom osvaja na prvi zalogaj. Mekan kao pena, a tako rastresit i sočan - prosto nikad bolji! U videu ćete pronaći detaljan prikaz pripreme korak po korak, idealan za sve, čak i za početnike. Ne propustite ovaj fantastičan desert koji će postati neizostavan na vašoj trpezi! Prijatno!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Potrebno je:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        4 jaja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        4 kašike šećera
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 ml ulja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        4 kašike brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        2 kašike griza 
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1/2 praška za pecivo
                                                                                                    
                                
                                                                                                        100 ml jogurta
                                                                                                    
                                
                                                                                                        korica limuna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Nadev
                                                                                                    
                                
                                                                                                         300 gr džema
                                                                                                    
                                
                                                                                                        100 gr ml oraha
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 gr ml plazme
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Priprema:
                                                                            
                                        
                                                                                    
Sipati pola u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni, 10 minuta. Premazati ceo džemom a prah i plazmu izmešati pa sipati na džem i pritisnuti rukama. Odozgo sipati drugi deo testa.
Peći još 30 minuta da porumeni ohladjen seć posuti vanilom i prah šećerom. Mekan kao pena a tako rastresit i sočan. Nikad bolji!
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar