JEFTIN, JEDNOSTAVAN, A PREUKUSAN! Kolač sa pekmezom po bakinom receptu - mekan kao pena!
podeli vest:

Otkrijte tajnu najmekšeg i najsočnijeg kolača sa pekmezom po bakinom receptu! Ovaj jeftin, jednostavan i izdašan kolač se priprema brzo, a ukusom osvaja na prvi zalogaj. Mekan kao pena, a tako rastresit i sočan - prosto nikad bolji! U videu ćete pronaći detaljan prikaz pripreme korak po korak, idealan za sve, čak i za početnike. Ne propustite ovaj fantastičan desert koji će postati neizostavan na vašoj trpezi! Prijatno!
4 jaja
4 kašike šećera
50 ml ulja
4 kašike brašna
2 kašike griza
1/2 praška za pecivo
100 ml jogurta
korica limuna
Nadev
300 gr džema
100 gr ml oraha
50 gr ml plazme
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo. Ubaciti ulje, jogurt koricu limuna i sve izjednačiti.
Sipati pola u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni, 10 minuta. Premazati ceo džemom a prah i plazmu izmešati pa sipati na džem i pritisnuti rukama. Odozgo sipati drugi deo testa.
Peći još 30 minuta da porumeni ohladjen seć posuti vanilom i prah šećerom. Mekan kao pena a tako rastresit i sočan. Nikad bolji!
Ostavite komentar