Slobodno vreme > Gurmanlook

KOBASICE U TESTU Fino pecivo za užinu, nestaće iz tepsije!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

09/05/2025 > 14:39

podeli vest:

KOBASICE U TESTU Fino pecivo za užinu, nestaće iz tepsije!
Foto: Jelena Petrović


Dragi moji, ako vam treba nešto ukusno, brzo i jednostavno za užinu ili večeru, imam pravi recept za vas! Ovo fino pecivo sa sočnim kačkavaljem i aromatičnom kobasicom priprema se za tren oka, a sigurna sam da će nestati sa stola brzinom svetlosti! Meko testo, bogat nadev i hrskava korica čine ovo pecivo neodoljivim. Savršeno je toplo, ali i hladno, pa ga možete poneti i za doručak ili kao brzi obrok. Pratite jednostavne korake i uživajte u fantastičnom ukusu! Prijatno!

Jelena Petrović

Potrebno je:

250 gr brašna
15 gr kvasca
150 ml mleka
1 kašičica šećera
malo soli
150 gr kačkavalja
malo kobasice tanje ili viršle

Priprema
U mlako mleko izmrviti kvasac a i dodati jednu kašičicu šećera mleko mora da bude mlako pa kad to nadođe odnosno zapeni sipati u brašno i zamesiti testo glatko dodati malo i soli ostaviti da naraste 30 minuta na sobnoj temperaturi kad je poraslo razviti u veći tanjir i narendati u sredinu 50 g kačkavaljate Saviti testo sa svih strana a pa ga zatvoriti prstima.
Jelena Petrović


Papir veličine pleha staviti na sto pa na njemu razvući testo u obliku dna tepsije prečnika 26cm premazati kečapom pa ga poseći ostatkom kačkavalja. Iseći na četvrtine pa osmine odozgo staviti ostatak rendanog kačkavalja svaki trougao uviti.
Na jednu stranu pa prstom na kraju napraviti rupu u koju  stavite komad kobasice. Testo pokrijete da malo nadođe a za to vreme rernu ugrejati na 200° C stepeni.
Kada je pecivo nadošlo premazati ga žumancetom i posuti susamom. Pećina 200° stepeni C 35 do 40 minuta pokreti krpom da malo omeknem pa navalite predobro fantastično za doručak ili užinu, uživajte!

Ostavite komentar