SOČNI BAKLAVA KOLAČ Za sve sladokusce, neodoljivo dobro!
podeli vest:

Ako volite sočne, aromatične kolače koji spajaju najbolje od čokolade i limuna – ovaj recept će vas oduševiti! Spoj dve boje, dva ukusa i neodoljivog sirupa stvara desert koji podseća na domaću baklavu, ali u modernijem ruhu. Priprema je jednostavna, a rezultat pravi praznik za čula. Pratite korake i uživajte u kolaču koji se topi u ustima!
za čokoladni deo:
2 jaja
1 kašika šećera
1 kašika brašna
1 kašika griza
2 kašike ulja
2 štangle otopljene čokolade
1/2 praška za pecivo
svetli limun deo:
2 jaja1 kašika šećer
1 kašika brašna
1 kaika griza
2 kašike ulja
korica limuna
1/2 praška za peciva
Za preliv
200 gr šećera
300 ml vode
1 ceo limun na kriške
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti prvo čokoladni deo. Jaja umutiti sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecimom.
Dodati ulje i otopljenu čokoladu i sve izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati i izravnati. Peći 10 minuta na 200 stepeni. Za to vreme svetli deo spremiti. Umutiti jaja i šećer, dodati brašno i griz i prašak za pecivo.
Ubaciti ulje i koricu limuna i sve izjednačiti Izvadi kolač iz rerne pa preliti preko čokoladnog dela i peći još 30 minuta. Malo ohladiti pa iseći na kocke.
U šerpu staviti šećer vodu i limun na krugove kao i vanilin šećer. Neka vri 5-6 minuta pa preliti prohladjen i isečen kolač.
Ostaviti da upije i sasvim se ohladi, Služiti i sladiti se prelepa baklava kolač Uživajte.
Ostavite komentar