
PRAVO JE VREME ZA FRANCUSKI KROMPIR Farbana jaja su sigurno ostala - iskoristite ih!
podeli vest:

Dragi moji, ako vam je ostalo farbanih jaja od Uskrsa, imam za vas fantastičan recept za francuski krompir koji će vas oduševiti! Ovaj klasik dobija novu dimenziju sa dodatkom kuvanih jaja, a rezultat je jelo puno ukusa i tekstura.
Savršeno za ručak ili večeru!
500 gr krompira
3 kuvana jaja
2 jaje
200 ml jogurta
granule belog luka kašika
kačkavalj po želji
so, biber, suvi začin

Priprema:
Tepsiju premazati obilno uljem. Krompir iseći na listiće pa ga posoliti i pobiberiti i dodati malo uljai izmešati. Poređati na dno pola krompira pa iseći na krugove kuvana jaja, posoliti ih. Odozgo drugi deo krompira. U činiju razbiti jaje, dodati jogurt 30 ml ulja i mleko pa dobro izmešati.Preliti krompir i izrendati odozgo kačkavalj.
Peći na 210 stepeni C oko 50 min. Krompir je neopisivo dobar!
Kako se sprema krompir, pogledajte u videu:
SVEŽE JUTRO U SRBIJI Pljuskovi tokom prepodneva, a evo kada stiže stabilizacija vremena
U prestonici će tokom popodneva duvati košava
pre 2 sata
VestiI DALJE PRIJATNO TOPLO U VEĆEM DELU ZEMLJE Tokom jutra oblačno i svežije
U subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar