PRAVO JE VREME ZA FRANCUSKI KROMPIR Farbana jaja su sigurno ostala - iskoristite ih!
podeli vest:
 
                    Dragi moji, ako vam je ostalo farbanih jaja od Uskrsa, imam za vas fantastičan recept za francuski krompir koji će vas oduševiti! Ovaj klasik dobija novu dimenziju sa dodatkom kuvanih jaja, a rezultat je jelo puno ukusa i tekstura.
Savršeno za ručak ili večeru!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
500 gr krompira
3 kuvana jaja
2 jaje
200 ml jogurta
granule belog luka kašika
kačkavalj po želji
so, biber, suvi začin
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Priprema:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Tepsiju premazati obilno uljem. Krompir iseći na listiće pa ga posoliti i pobiberiti i dodati malo uljai izmešati. Poređati na dno pola krompira  pa iseći na krugove kuvana jaja, posoliti ih. Odozgo drugi deo krompira. U činiju razbiti jaje, dodati jogurt  30 ml ulja i mleko pa dobro izmešati.Preliti krompir i izrendati odozgo kačkavalj.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Peći na 210 stepeni C oko 50 min. Krompir je neopisivo dobar!
Kako se sprema krompir, pogledajte u videu:
 
         
     
         
         
         
         
         
         
         
                             
                             
             
  
  
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar