PITA SA SIROM IZ SNOVA! Hrskava spolja, mekana i sočna iznutra!
podeli vest:
 
                    Danas sa vama delim recept za jednu predivnu pitu sa sirom koja osvaja na prvi zalogaj! Njena korica je neverovatno hrskava, a unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući ukusnom nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja. Idealna je za doručak, užinu ili večeru. Probajte ovaj jednostavan, a neodoljiv recept i uživajte u savršenstvu ukusa!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Potrebno je
                                                                                                    
                                
                                                                                                        za premaz:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        2 jaja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        100 ml mleka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        4 ulja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        5 kašika brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        2 kašike griza
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1/2 kesice kvasca
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Nadev:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        2 jaja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        250 gr sira
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašika kisele pavlake
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 gr rendanog kačkavalja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        3 kašike mleka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        500 gr tanjih kora
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Priprema:
                                                                            
                                        
                                                                                    
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Prvu koru premazati uljem preko nje dve kore koje se premažu premazom. Na treću pri dnu staviti dve kašike rasporediti sir. Saviti ivice i uviti u polat. Ređati u pleh premazati sve, ostatak kora i pakovati jednu do druge u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni C oko 40 stepenim. Fantastična pita za doručak užinu ili večeru.
Pogledajte kako se pravi pita u videu:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar