Showtime > Display

Mračni VITEZ otišao pre 15 godina: Neprežaljeni Hit Ledžer POSTHUMNO DOBIO Oskara

Uloga po kojoj će najviše ostati upamćen kod obožavalaca je ona u filmu "The Dark Knight", drugom nastavku sage o Betmenu

Izvor: K1info/index.hr

22/01/2023 > 15:22

podeli vest:

Mračni VITEZ otišao pre 15 godina: Neprežaljeni Hit Ledžer POSTHUMNO DOBIO Oskara
Foto: Youtube PrintScreen/Addicted to TV


Na današnji dan pre 15 godina preminuo je glumac Hit Ledžer. Umro je sa 28 godina od predoziranja lekovima. Policija ga je tada našla u njegovom stanu u centru Menhetna. 

Pre pet godina počeo je da se prikazuje dokumentarac "I Am Heath Ledger", čiji je fokus bio na privatnom životu glumca. U filmu su prikazani retki snimci iz njegovog privatnog života, kao i svedočanstva njegove porodice i prijatelja. Mnoge od tih snimaka glumac je sam snimio.

Hit Ledžer rodio se 4. aprila 1979. godine u jednoj od najuglednijih porodica u gradu Pertu u Zapadnoj Australiji. Sa 16 godina napustio je srednju školu kako bi sa svojom tadašnjom devojkom u automobilu krenuo za Sidnej i tamo započeo glumačku karijeru.

Glumio već kao dečak

Ledžer je pre toga imao iskustva jer je kao dete igrao u TV seriji snimanoj u Pertu. Godine 1999. usledio je njegov veliki holivudski debi sa Džulijom Stajls u tinejdžerskoj komediji "10 Things I Hate About You".

Kasnije je sa Melom Gibsonom igrao u istorijskom spektaklu "Patriot", a 2001. godine dobio je glavnu ulogu u filmu "A Knight's tale". Četiri godine potom Ledžer je igrao kauboja homoseksualca u "Brokeback Mountain", jednom od njegovih najpoznatijih, a ujedno i najkontroverznijem filmu u kojem se pojavio.

Ipak, uloga po kojoj će najviše ostati upamćen kod obožavalaca je ona u filmu "The Dark Knight", drugom nastavku sage o Betmenu, gde je sjajno odigrao Džokera, za šta je posthumno dobio Oskara.

Rođenje ćerke i razlaz

Ledžer je bio u vezi sa Mišel Vilijams sa kojom je 2005. dobio ćerku Matildu Rouz. Glumac i Mišel razišli su se dve godine po rođenju njihove ćerke.

Nekoliko meseci pošto su se Vilijams i Ledžer razišli, on je pronađen mrtav u svom stanu. Vilijams se tada povukla iz javnosti i pauzirala karijeru, a s Matildom se preselila iz Njujorka u mirniji grad.

Posle nekoliko godina vratila se u javnost i ponovno udala, ali brak nije potrajao. Potom se u tajnosti udala za Tomasa Kejla, sa kojim ima dvoje dece.

 

Ostavite komentar