Showtime > Display

WC papir za BITLSE, "magične" PEČURKE, Fredi Merkjuri na SAMRTI: Jedan čovek iz PRVE RUKE zna sve o ROCK ZVEZDAMA

Uskoro izlaze memoari "The Tastemaker: My Life with the Legends and Geniuses of Rock Music"

Izvor: K1info

19/01/2023 > 17:52

podeli vest:

WC papir za BITLSE, "magične" PEČURKE, Fredi Merkjuri na SAMRTI: Jedan čovek iz PRVE RUKE zna sve o ROCK ZVEZDAMA
Foto: Youtube PrintScreen/Freddie Mercury Solo/Sky News


Toni King je bio prisutan kada je sve počelo, radeći za muzičku kompaniju Decca kasnih 50-ih. Njegovi predstojeći memoari, "The Tastemaker", donose sećanja na rad sa grupama The Beatles, Rolling Stones, Eltonom Džonom i mnogim drugima.

U nedavnom intervjuu za The Guardian, on je govorio o tome kako ga je epidemija AIDS-a iz 80-ih ostavila sa "krivicom preživelog" jer je mnogo njegovih prijatelja umrlo.

- Bio je tako hrabar - rekao je King o Merkjuriju. – Kupovao je do kraja, kupovao je slike na aukcijama u Kristiju. Ležao sam na krevetu pored njega i držao ga za ruku koja je bila hladna kao kamen. Doneli bi slike koje je kupio i postavili ih na kraj kreveta da ih pogleda. Rekao sam: "Fred, zašto to radiš?" A on mi je odgovorio: "Šta još mogu da radim? Ne mogu da izađem, ne mogu da ustanem iz kreveta, ali bar mogu da idem u kupovinu." Imao je divan, nesalomiv duh.

Foto: Youtube PrintScreen

Toni King

King se prisetio vremena provedenog u Apple Corps sa Bitlsima kao "tako ludog", napominjući: - Siroti kancelarijski momak morao je da ide u kupovinu za Ringa (Stara) svakog petka. Sve te rolne toalet papira bile bi naslagane u predvorju dok bi ih brojali, pazeći da imaju tačan broj za Ringa. Ali luda strana svega toga bila je divna. Imali smo Apple tim za pikado i izazivali smo različite diskografske kuće. Bubnjar sastava The Who, Kit Mun, jednom prilikom se pojavio želeći da igra, ali je bio toliko pijan da su momci iz kancelarije morali da ga drže kako bi mogao da baci strelicu.

King se preselio u SAD da bi radio sa Džonom Lenonom.

- Poznavao sam ga 1960-ih i umeo je da bude veoma zajedljiv - rekao je o bivšem Bitlsu. - Bio sam uplašen od njega. Otišao sam u L.A. očekujući čoveka oštrog jezika, a umesto toga, dobio sam tog zaista mekog, ranjivog tipa. Nisam mogao da verujem.

Prisetio se i trenutka kada ga je Joko Ono nagovorila da uzme "magične" pečurke pre poslovnog sastanka. - Odlepio sam na pola ručka - rekao je. - Leteo sam. A Joko (Ono) se naginje preko stola i kaže: "Dobre su, zar ne?"

Foto: Youtube PrintScreen

Džon Lenon i Joko Ono

Povukavši se u penziju nakon što je radio na poslednjoj turneji Eltona Džona, King razmišlja: - Kao tinejdžer sam znao da nikada neću biti zvezda, ali voleo sam da se družim sa zvezdama, da osetim taj glamur. Voleo sam da radim za poznate ljude i da im pomažem da postignu stvari koje su nameravali da urade. Posle jedne od turneja Rolling Stonesa, dobio sam čestitku od Mika (Džegera) na kojoj je samo pisalo: "Hvala što si to uradio kako treba."

Memoari "The Tastemaker: My Life with the Legends and Geniuses of Rock Music" u prodaji će se pojaviti 2. februara.

 

Ostavite komentar