Showtime > Celebrity

Čuvena glumica Ešli Džad BESNA na MEDIJE: Iskoristili su SAMOUBISTVO moje majke

Majka poznate glumice izvršila je samoubistvo, a njeno oproštajno pismo procurelo je u medije

Autor: K1info/nacional.hr

21/01/2023 > 11:02

podeli vest:

Čuvena glumica Ešli Džad BESNA na MEDIJE: Iskoristili su SAMOUBISTVO moje majke
Foto: Shutterstock


Naomi Džad, kantri pevačica, dobitnica Grammy nagrade i majka poznate glumice, ubila se u aprilu prošle godine u 76. godini.

Kako je rekla Ešli Džad, majku je izgubila zbog “psihičke bolesti”, ali se ujedno naljutila i na medije, koji su objavili njeno oproštajno pismo.

Naime, New York Post je objavio oproštajnu poruku Naomi Džad, na šta je glumica reagovala, pozivajući na strože zakone o privatnosti i prekid prakse javnog objavljivanja policijskih izveštaja o samoubistvu.

Zapravo, oproštajnu poruku je neko fotografisao u šerifovoj kancelariji u gradu Franklinu, u državi Tenesi, posle čega su iscurile u medije.

Tako se vidi poruka u kojoj Naomi Judd zabranjuje svojoj 58-godišnjoj ćerli Vinoni da prisustvuje njenom pogrebu.

- Nemojte da dozvolite Vi da dođe na moju sahranu. Ona je psihički bolesna - piše u poruci.

Navodeći “ogorčne, neodgovorne” napore neimenovanih novinara da dođu do informacija o smrti njene majke Naomi, Ešli Džad je pozvala medije da budu obzirni i ne izveštavaju o svakom pojedinom detalju kada je samoubistvo uzrok nečije smrti.

- Naša je porodica duboko potresena zbog ljutitog, neodgovornog objavljivanja i stalnih zahteva za detaljima i fotografijama naše voljene majke i supruge koja se ubila - rekla je Ešli.

- Zbog traume i štete, to se odnosi i na one koji gledaju takve materijale i rizika od samoubistva onih koji su u tom trenutku ranjivi - rekla je ona.

- Ovo takozvano ‘novinarstvo’ samo je najgrublja monetizacija porodične patnje i očaja te flagrantno zanemarivanje javne dobrobiti. To je jednako duboko kršenje našeg prava na trunku pristojnosti i privatnosti u smrti - rekla je Ashley Judd.

- Protestujemo i ukazujemo medijima da uzmu smernice o izveštavanju o samoubistvima kako zbog javne sigurnosti tako i zbog izbegavanja ponovne traumatizacije onih koji su to preživeli. Poruka koja je ostavljena rezultat je psihičke bolesti i ne dolazi iz srca moje majke - rekla je glumica.

- Nadamo se da javnost, zajedno s nama, shvata veliku važnost jačanja i menjanja državnih zakona o privatnosti tako da policijska izveštaja u slučaju smrti usled samoubistva zapravo nisu javna evidencija. Posledica zakona kakav je trenutno služi samo kukavičkoj ekonomiji trača i nema nikakvu javnu vrednost niti dobro - napisala je Ashley.

 

 

Ostavite komentar