Priče > Sudbine

Pojavio se SEDI STARAC i rekao deci DA SE SKLONE sa livade - NAROD VERUJE da je BAŠ ON SPREČIO tragediju

Na mestu gde je pukom srećom sprečeno da padne krv 1999. danas je izgrađena crkva posvećena velikim svetiteljima

Izvor: K1info/RINA

20/12/2022 > 22:08

podeli vest:

Pojavio se SEDI STARAC i rekao deci DA SE SKLONE sa livade - NAROD VERUJE da je BAŠ ON SPREČIO tragediju
Foto: RINA


Sedi starac se pojavio i rekao deci da se sklone sa livade, posle nekoliko minuta tu su pale NATO bombe.

Dok su srpsku zemlju te ratne 1999. godine raznosile kasetne bombe NATO avijacije i skoro svaki dan nizale se tragedija za tragedijom, jedna je samo pukom srećom sprečena.

Na jednoj livadi nedaleko od Niša igralo se na stotine dece, a upravo tu je pao razorni projektil. Božjom voljom tu nije pala krv do kolena, a u ovom kraju i dalje živi legenda kako je jedan starac sede brade samo nekoliko minuta pre nego što su to mesto raznele bombe oterao decu sa proplanka.

Foto: RINA

 

Upravo na tom mestu, episkop niški Arsenije u slavu spasitelja podigao je krov pod kojim se nalaze dve crkve u slavu dva velika sveca, na spratu Vasiliju Ostroškom, dok je u prizemlju oltar svetog kneza Lazara.

- Na ovom mestu nije se ništa nalazilo, tokom bombardovanja 1999. godine i na dan svetog Vasilija Ostroškog, pale su kasetne bombe i na taj dan niko nije nastradao, čak su se i deca nalazila na igralištu i postoji predanje da su deca videla sedog starca koji im je rekao da se sklone sa tog mesta. Iz tih razloga, od tog dana postojala je želja da se podigne hram Vasiliju Ostroškom - rekao je za RINU episkop niški Arsenije.

Hram na ovom mestu zidao se sedam godina i konačno je 16. oktobra ove godine odslužena prva liturgija u samom hramu.

- Nadam se da će se u ovoj bogomolji i u vremenima koja su pred nama, okupljati vernici koji će zapaliti sveću i pominjati svoje zaštitnike i teška vremena koja su Srbe uvek pratila kroz vekove - kaže epsikop Arsenije.

 

 

 

 

Ostavite komentar