Priče > Sudbine

DOŽIVOTNA robija: Glumac iz hit serije UBIO MAJKU, pa SNIMAO njeno beživotno telo

Kaznu za ubistvo izrekla je sudija Vrhovnog suda Britanske Kolumbije Ketlin Ker, 21. septembra u Vankuveru, prenosi "Deadline".

Izvor: K1info

Autor: headliner.rs

24/09/2022 > 09:15 >> 10:03

podeli vest:

DOŽIVOTNA robija: Glumac iz hit serije UBIO MAJKU, pa SNIMAO njeno beživotno telo
Foto: www.youtube.com


Mladi glumac Rajan Grantam (24), poznat po ulozi u ostvarenju "Riverdale" i "Dnevnik maloletnog klinca", osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva majke, bez mogućnosti uslovne slobode pre isteka 14 godina robije.

Ova kazna bila je očekivana budući da je Grantam priznao krivicu za ubistvo drugog stepena, što u Kanadi automatski podrazumeva doživotnu kaznu.

Tužioci su na saslušanju u junu rekli da je Grantam 31. marta 2020. upucao svoju majku Barbaru Vejt (64) u potiljak dok je svirala klavir. Sud je navodno saznao da je Grantam uvežbavao ubistvo i snimao video-zapise tokom postupka, uključujući i onaj u kojem je priznao zločin i pokazao telo svoje majke.

Grantam je navodno, posle zločina, napunio svoj automobil s tri pištolja, desetak Molotovljevih koktela, potrepštinama za kampovanje i uputstvima za dolazak do kuće kanadskog premijera Džastina Trudoa s namerom da ga ubije. Međutim, umesto toga predao se policiji u Vankuveru.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Psihijatri tvrde da je prolazio kroz intenzivno razdoblje kliničke depresije

Sudija Katlin Ker prilikom izricanja presude ocenila je da je olakšavajuća okolnost to što je Grantam odlučio da neće krenuti na ubilački napad. 

Prema izveštaju CBC u junu, psihijatrijski izveštaji pokazuju da je Grantam pre ubistva prolazio kroz intenzivno razdoblje kliničke depresije, i da je imao suicidne namere da sebi oduzme život. Grantam je navodno i odlučio da ubije svoju majku, koja se u to vreme borila s rakom, kako bi je poštedeo toga da vidi nasilje koje je nameravao da počini.

Ker je u utorak rekla da glumčeve mentalne probleme smatra olakšavajućom okolnošću u ubistvu. Takođe, napomenula je da Grantam trenutno prima psihijatrijsku pomoć u zatvoru.

 

 

 

Ostavite komentar