Priče > Sudbine

Dali joj samo NEKOLIKO MESECI života, a KAD su joj uklonili TUMOR MOZGA - mislila je da je 28 GODINA MLAĐA

Čak je i doktor pogrešno dao dijagnozu, iako je bilo očigledno da se na skeneru vidi rak

Izvor: K1info/mondo.rs

10/08/2023 > 22:01

podeli vest:

Dali joj samo NEKOLIKO MESECI života, a KAD su joj uklonili TUMOR MOZGA - mislila je da je 28 GODINA MLAĐA
Foto: Shutterstock


Da život piše romane uverili smo se po ko zna koji put. Pa, iako su neke životne priče potresne, dramatične i teške, nekad nas iznenadi i poneki srećni završtak. Tako je i jedna Britanka podelila svoju neobičnu, a tešku priču sa svetom. I dala nam veru da se čuda ipak dešavaju.

Naime, Glen Lili iz Pilmuta u Devonu su doktori dijagnostikovali tumor na mozgu. Iako joj nisu bile najsjajnije prognoze, jer joj je rečeno da će poživeti još samo nekoliko meseci, ona je operiana i preživela. Međutim, kada se probudila, verovala je da je 28 godina mlađa.

Ona je 2017. godine počela da pati od tinitusa - zujanja u ušima i vrtoglavice. Rešila je da ode kod lekara, a posle pregleda je poslata na skener. Specijalista za uho, grlo i nos govorio je da nema razloga za uzbunu.

Glen je verovala da je sve u redu. Ipak, kada se onesvestila kod kuće, novo skeniranje glave pokazalo je da ima tumor na mozgu.

Doktori nisu bili optimistični. Najavili su da će Glen, ukoliko ne ode na operaciju, živeti još samo nekoliko meseci. Ne samo da je od prvog skenera prošlo mnogo vremena, nego je i grešku napravio otorinolaringolog koji nije video tumor - čak i ako je skener jasno to pokazao.

To je bio period u kom je tumor porastao.

- Umesto da se ljutim na lekara, bila sam odlučna da se borim protiv tumora - rekla je Glen.

Usledila je pandemija korona virusa, zbog koje Glen nije mogla da bude operisana. Dobijala je steoroide kako bi se pritisak tumora na mozak ublažio. To je bila terapija od koje se Glen prilično gojila, ali drugi izbor nije postojao. Kada je legla na operacioni sto, intervencija je trajala 11 sati.

- Posle operacije živim sa oštećenjem vida i ne čujem na jedno uho, a imam i glavobolje. Isto tako sam mislila da sam mnogo mlađa, čak 28 godina. Mislila sam da su moji sinovi još tinejdžeri, a zapravo su bili već odrasli ljudi - rekla je Glen.

Ona je istakla da se ne plaši da se tumor vrati, a postoji šansa. Spremna je da se podvrgne radioterapiji.

Ostavite komentar