Priče > Sudbine

KUM i DŽOKER okačeni na zidu šefa KOZA NOSTRE: Šta je sve pronađeno u stanu MAFIJAŠKOG bosa?

Slika lava na zidovima dnevne sobe, dok je kalendar sa slikama oskudno odevene žene pronađen na zidu teretane

Izvor: K1info/Tanjug

27/01/2023 > 17:47

podeli vest:

KUM i DŽOKER okačeni na zidu šefa KOZA NOSTRE: Šta je sve pronađeno u stanu MAFIJAŠKOG bosa?
Foto: Tanjug/AP Photo/Italian Police, LaPresse


Posteri glumca Al Paćina u ulozi Kuma i Hoakina Finiksa u ulozi Džokera pronađeni su u stanu u zapadnoj Siciliji gde se pretpostavlja da je mesecima pre nego što je uhapšen živeo šef Koza nostre Mateo Mesina Denaro, pokazali su policijski snimci. 

Stan u gradu Kampobelo di Macara nalazi se u skromnoj zgradi udaljenoj samo nekoliko kilometara od Denarovog rodnog doma u gradu Kastelvetrano.

Sudije su rekle da je Denaro u tom stanu živeo običnim životom, uključujući odlazak u supermarket, uprkos tome što je bio najtraženiji čovek u Italiji, preneo je Rojters. 

Denaro je, uz postere Kuma i Džokera, imao i sliku lava na zidovima dnevne sobe, dok je kalendar sa slikama oskudno odevene žene pronađen na zidu male prostorije koju je koristio kao ličnu teretanu, pokazao je snimak policije. 

Foto: YouTube screenshot

 

Policija je u stanu pronašla i napunjeni revolver "smit i veson" kalibra 38 i pakovanje od još 20 metaka, navodi se u odvojenom saopštenju policije.

Denaro je osuđen u odsustvu na višestruke doživotne kazne za niz  zločina, uključujući i umešanost u ubistva tužilaca za borbu protiv mafije Đovanija Falkonea i Paola Borselinija 1992. godine.

Denaro je zatvoren u strogo obezbeđenom zatvoru u gradu Akvila u centralnoj Italiji, gde će biti podvrgnut strogim pravilima pod nazivom „41bis“, čiji je cilj sprečavanje mafijaša u vođenju kriminalnih aktivnosti iza rešetaka.

Denaro je uhapšen u sicilijanskoj prestonici Palermu 16. januara posle 30 godina bekstva dok je išao u privatnu bolnicu u kojoj je planirao da se leči od raka. 

 


 

 

Ostavite komentar