Priče > Green World

PROKRIJUMČARILI 178 tona LIMENKI i flaša i PREVARILI državu za MILIONE DOLARA

Porodica od osam članova iz Kalifornije sada ima problem. Podneta je krivična prijava protiv njih, a preti im i zatvor

Izvor: K1info/telegraf.rs

27/07/2023 > 20:46

podeli vest:

PROKRIJUMČARILI 178 tona LIMENKI i flaša i PREVARILI državu za MILIONE DOLARA
Foto: Pexels.com


Porodica iz Kalifornije sumnjiči se da je prevarila državu za milione dolara, reciklirajući aluminijumske limenke i plastične boce prokrijumčarene iz Arizone.

U policijskim spisima se navodi da je osam članova porodice otkupilo oko 7,6 miliona dolara koristeći prokrijumčarene kontejnere. Krivične prijave uključuju veliku krađu, zaveru i prevaru u vezi sa recikliranjem navodi LA Times.

Kalifornijski program reciklaže kontejnera za piće naplaćuje dodatnih 5 ili 10 centi za pića kupljena u kontejnerima koji se mogu reciklirati, kako bi se subvencionisala njihova otkupna vrednost u centrima za reciklažu.

Koristeći kontejnere prvobitno kupljene izvan države, osumnjičeni su mogli da otkupe novac koji nikada nije naplaćen, rekli su tužioci.

Istražitelji su otkrili da je grupa prokrijumčarila 178 tona limenki i flaša od oktobra prošle godine, kako bi ih otkupila u različitim nezvaničnim centrima za reciklažu u okrugu Riversajd.

- Program reciklaže u Kaliforniji finansiraju potrošači i pomaže u zaštiti naše životne sredine i naših zajednica - kaže jedan od advokata u saopštenju.

- Oni koji pokušaju da potkopaju njen integritet kriminalnim operacijama biće pozvani na odgovornost - dodaje se.

Otkako su podignute optužnice, istražitelji su izdali naloge za pretres na šest lokacija, zaplenivši više od milion dolara i neodređenu količinu kontejnera za koje se sumnja da prokrijumčareni.

U sličnom slučaju prošle godine osuđeno je šest osoba.

Ostavite komentar