Vesti > Politika

Đurđević Stamenkovski: Otkazati festival Mirdita, podriva ustavni poredak i bezbednosni je rizik

To je festival koji nema nikakve veze sa kulturom i umetnošću, već isključivo služi za promociju interesa lažne kosovske države

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

15/06/2024 > 18:53

podeli vest:

Đurđević Stamenkovski: Otkazati festival Mirdita, podriva ustavni poredak i bezbednosni je rizik
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednica Srpske stranke Zavetnici, i ministarka za brigu o porodici i demografiji Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas povodom najavljenog festivala "Mirdita, dobar dan" da tu manifestaciju treba otkazati jer ona, kako ističe, podriva ustavni poredak i vređa nacionalno osećanje.

Ona navodi da je to festival koji nema nikakve veze sa kulturom i umetnošću, već isključivo služi za promociju interesa lažne kosovske države i njenih separatističkih institucija.

- Jedini cilj ovog projekta, koji se finansira i od strane tzv. Ministarstva za sport Kosovo, jeste da ponizi državu Srbiju i srpski narod i našu viševekovnu versku i kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji predstavi kao deo nekakvog kosovskog kulturnog nasleđa - navodi Đurđević.

Ističe i da je nedopustivo da se na Vidovdan u Beogradu održi skup posvećen protežiranju vrednosti koje zastupa režim Aljbina Kurtija, koji sprovodi teror nad srpskim narodom i svetinjama SPC na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju stranke Zavetnici.

Đurđević podseća da se tokom održavanja festivala Mirdita u kontinuitetu upućuju poruke koje afirmišu samoproglašenu nezavisnost, a Srbe i Srbiju tretiraju kao agresorsku i zločinačku stranu.

"Pre nekoliko godina na ovom festivalu je učestvovala i samoproglašena predsednica Kosova, Atifete Jahjaga, koja je direktno optužila srpske policajce i vojnike da su silovali preko 20 hiljada Albanki, što je gnusna laž i uvreda za sve naše heroje koji su viteški i beskompromisno branili srpska ognjišta", kaže Đurđević.

Ona poručuje da sadržaj ovog festivala duboko uznemirava javnost u Srbiji zbog svog antisrpskog i antiustavnog karaktera, zbog čega njegovo održavanje predstavlja i ozbiljan bezbednosni rizik za građane.

 

Ostavite komentar